Hyppää sisältöön

Naisten US Openin finaalikierros tarjoaa maanantai-illan huumaa Houstonista

Amy Olson pelaa kahdeksatta vuottaan ammattilaisena. US Openin valtaaminen ensimmäiseksi voitoksi olisi melkoinen paukku.

Sateet huuhtelivat majorin ratkaisevan kierroksen käynnistymään maanantaina kello 16.00 Suomen aikaa.
Amy Olson tavoittelee ensimmäistä voittoaan ammattilaisena,
Hinako Shibunolla on vyöllään edelliskaudelta Women´s Openin ykköstila.

Myöhäissyksyn sateet koettelivat US OPenin pelaajia jo kisan kolmantena päivänä lauantaina. Sunnuntaina pelit jäivät lyhyeen. 65:sta pelaajasta 17 ei ehtinyt edes aloittaa peliään myrskyn ja kovan sateen vuoksi. Olosuhteet eivät päivän mittaan Champions Golf Clubilla parantuneet, joten neljäs kierros pyritään pelaamaan loppuun maanantain aikana.

Japanin "hymyilevä Tuhkimo"  Hinako Shibuno johtaa US Openia ennen viimeistä päivää

Japanin ”hymyilevä Tuhkimo” Hinako Shibuno johtaa US Openia ennen viimeistä päivää

GETTY IMAGES

Jännitystä on luvassa,  ja aasialaispelaajien vyöryä kärkisijoille. Amy Olson (-3) on käytännössä yksin puolustamassa emäntämaan kunniaa pelaten yhdessä Japanin Hinaki Shibunon (-4) ja Thaimaan Moriya Jutanugarnin kanssa. 

Jutanugarn on voittanut yhden kisan LPGA Tourilla, Shibuno majorin, Women´s Openin, joka sekin on LPGA Tourin osailpailu. Olsonille ei hienon amatööriuran jälkeen ole vielä ykköstiloja rahakentiltä kahdeksan vuoden aikana kertynyt.

Nimekkäillä takaa-ajajillakin on mahdollisuutensa. Lähes varmaa on kuitenkin se, että Eurooppaan ei voittopokaali ole matkaamassa.  Ruotsalaisamatöörit Linn Grant ja Ingrid Lindblad jakavat sijalukua 14:s kuusi lyöntiä Shibunoa heikommalla tuloksella.

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät neljännen päivän suorana lähetyksenä kello 16.00-22.30

US Open, tuloslista

Etsi luettavaa