Hyppää sisältöön

Naisten MM-joukkueessa on luettu säännöt tarkasti, ettei kotikisojen sähkökärryepisodi toistu

Naisten MM-joukkue on ottanut tuntumaa usean päivän ajan Abu Dhabi Golf Clubin kenttään. KUVA: SUOMEN GOLFLIITTO

Suomen joukkueelle sijoittuminen 20 parhaan joukkoon olisi iso onnistuminen MM-joukkuekilpailuissa.

Espirito Santo Trophy, eli naisten MM-joukkuekilpailu käynnistyy keskiviikkona. Pelimuotona on 72 reiän lyöntipeli ja jokaisena kisapäivänä joukkueen tulokseen lasketaan kaksi parasta henkilökohtaista kierrostulosta.

Suomea kilpailuissa edustavat Henni MustonenEmilia Väistö ja Katri Bakker. Kolmikko muodosti Suomen joukkueen myös kesällä Tawast Golfissa pelatuissa naisten EM-joukkuekilpailuissa.

”Meillä on hyvä joukkue ja joukkuehenki. Kaikilla on peli tikissä. Ja vaikka täällä on kuuma, emme anna sen vaikuttaa pelisuorituksiin kisapäivinä”, Mustonen kertoi Golfliiton tiedotteessa.

Amatöörien maailmanlistan perusteella rankingissa korkeimmalla on Bakker, jonka sijoitus on 198:s. Väistön sijoitus on 451:s ja Mustosen 539:s.

Suomalaisista toiseksi korkeimmalla rankingissa on Anna Backman (211:s). Hän on Suomen varapelaaja kisassa.

Kotikisoissa suomalaiset sortuivat sääntörikkeeseen, kun avauspäivänä Mustonen lähti kierrokselle sähkökärryjen kanssa. Sähkökärryjen käyttö oli kilpailussa kielletty ja seurauksena rikkeestä tuli neljä rangaistuslyöntiä.

Joukkueen toinen valmentaja Pasi Purhonen letkauttikin Golfliiton tiedotteessa, että vahingosta on viisastuttu ja Abu Dhabissa kapteenien tapaamiseen osallistuivat hänen lisäkseen myös toinen valmentaja Jussi Pitkänen sekä kapteeni ja fysioterapeutti Matti Lindholm.

Kisa pelataan Abu Dhabi Golf Clubilla eli samalla kentällä, jolla miehet viime viikolla ratkaisivat MM-mitalien kohtalon. Suomi jäi miehissä sijalle 31. Tiistaina naiset ottivat vielä tuntumaa golfkenttään ja erityisesti sen viheriöihin.

”Kenttä testaa koko pakettia, mutta puttipeli pitää olla kunnossa. Ja helpottaa tietysti, jos pallon saa tiiltä hyvin peliin”, naiset sanoivat Golfliiton tiedotteessa.

”Tiistaina treenaamme vielä vähän, niin siitä se lähtee. Silloin pitää hakea viimeinen tuntuma griineihin.”

Valmentaja Jussi Pitkänen oli paikalla jo viime viikolla miesten kisassa, joten hän tuntee hyvin kentän metkut.

”Kenttä pelaa suhteessa huomattavasti lyhyempänä naisilla kuin miehillä. Muutama yllättävä väylä siellä on, missä tiipaikat on viety miesten tiille. Raffin pituus tulee viikon aikana kasvamaan, niitä ei enää leikata. Eli ensimmäisillä kierroksilla pitää saada tulosta aikaiseksi”, Pitkänen kertoi.

Suomen turnaus käynnistyy keskiviikkona aamun viimeisissä ryhmissä. He saavat peliseurakseen Intian ja Saksan joukkueet. Avauspäivän lähtöajat ovat Suomen aikaan kello 6.36 alkaen.

Kilpailun ennakkosuosikkeja ovat Yhdysvallat, Japani, Espanja ja Ruotsi. Yhdysvaltain kaikki kolme edustajaa mahtuvat amatöörien maailmanlistalla 12 parhaan joukkoon.

Ruotsilla valttikortti on listaykkönen Ingrid Lindblad, josta povataan tulevaisuuden supertähteä. Hänen lisäkseen joukkueesta löytyy listalla kymmenentenä oleva Meja Örtengren ja 27:ntenä majaileva Andrea Lignell.

Suomi kuuluu maailmanlistan sijoitusten perusteella kilpailussa heikompaan kolmannekseen, joten jo sijoitusta 20 parhaan joukkoon voitaisiin pitää suurena onnistumisena.

Etsi luettavaa