Hyppää sisältöön

Naisten European Tourin paluu viivästyy kuukaudella – syy on tuskin kenellekään yllätys

Sanna Nuutinen ja Matilda Castrén ovat Suomen todennäköiset olympiaedustajat Tokiossa. Se on sen sijaan epävarmaa

Naisten European Tour palaa Suomeen kymmenen vuoden tauon jälkeen. Gant Ladies Open pelataan Aura Golfissa – koronaepidemian aiheuttaman epävarmuuden vuoksi kuukausi alkuperäistä aikataulua myöhemmin.

Suomen Ladies European Tourin osakilpailu, Gant Ladies Open, siirtyy kuukaudella eteenpäin. Kilpailu pelataan Aura Golfissa, Turussa 15.-17. heinäkuuta. Syynä siirtoon ovat koronaepidemian aiheuttamat epävarmuustekijät, kerrotaan Golfliiton tiedotteessa.

Järjestäjät halusivat pelata varman päälle, sillä heinäkuussa tapahtuman toteuttaminen on todennäköisempää kuin kesäkuussa.

Golfliiton tiedotteen mukaan järjestelyissä onkin koronatilanteen takia koko ajan varauduttu eri vaihtoehtoihin, joista yhtenä oli kilpailun siirtäminen. Eniten vaakakupissa painoivat voimassa olevat rajoitukset ja yleisön sekä yhteistyökumppaneiden oheistapahtumien kohtalo.

”Kun heinäkuulle aukesi vapaa kisaviikko LET-kalenterissa toisen kisasiirron takia, syntyi päätös suhteellisen nopeasti. Näin varmistamme tasokkaan ja monipuolisen kisatapahtuman ja pystymme palvelemaan suomalaisyleisöä paremmin. Toki kaikki järjestelyt toteutetaan edelleen terveysturvallisesti”, promoottori Juha Juvonen Golfliitosta kertoo.

Aura Golfissa ei olla moksiskaan tapahtuman siirtämisestä.

”Pääkiertueen paluuta Suomeen on odotettu 10 vuotta, ja uskomme että kuukauden lisäodotus tässä vaiheessa palkitaan. Toivottavasti pääsemme nyt lähemmäs koko golfkansan juhlaa, ainakin Aura Golf on valmiina ja innoissaan”, golfkentän toiminnanjohtaja Sami Pere sanoo.

Kilpailun siirrolla ei ole vaikutusta televisiointiin. Kilpailun kaksi ensimmäistä päivää näyttää Ruutu avoimella puolella. Sunnuntaina päätöspäivän ratkaisuhetket välittää puolestaan Yle. Lähetys kestää peräti kolme tuntia.

”Golfbuumin ja suomalaispelaajien kilpailullisen menestyksen myötä TV-kanavat ovat rakentamassa uudenlaista suhdetta golfiin”, Golfliiton myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Rantamäki toteaa.

Mikäli aikataulu olisi pysynyt alkuperäisenä, Aura Golfin kisa olisi ollut pelaajille viimeisiä tilaisuuksia nousta olympiarankingissa. Naisten olympiapaikat jaetaan golfin maailmanlistaan perustuvan rankingin mukaan kesäkuun lopulla.

Heinäkuussa olympiagolfin paikat on jo jaettu. Nykyisen rankingin perusteella Suomea edustaisivat olympialaiset Matilda Castrén ja Sanna Nuutinen.

Etsi luettavaa