Hyppää sisältöön

Naispelaajia suhteellisesti eniten jäseninä resort-kentillä – yhdellä kentällä naisten ja miesten määrä 50/50

Tahko Golfin Old Course tarjoaa kierroksen aikana useaan otteeseen lumoavia järvimaisemia

Syväri-järven rannalla sijaitsevissa Tahkon Golfseurassa ja Syväri Golfissa jäsenmäärästä 38 prosenttia on naisia ja tyttöjä. Ero on huomattava koko maan keskiarvoon (28,4%)

Suomessa on saatu parin vuoden saatu iloita golfarien määrän kasvusta kaikissa ikäryhmissä niin miesten, kuin naisten puolella. 
Naisten ja tyttöjen jäsenyyksi on yhteensä pitkälti yli 44 000, prosentuaalisesti 28,4 % koko jäsenkannasta.

Koronaviruksen helpottama suunnanmuutos jäsenmäärien kehityksessä tuli kaudella 2020 kuilun partaalla. Aikavälillä 2012 syksyyn 2019 naispuolisten golfarien  jäsenyyksien määrä oli romahtanut kahdeksalla prosentilla (-3526 jäsenyyttä), miesten määrät vain marginaalisesti tästä.

Naisgolfarien määrä ja osuudet jatkavat laskuaan – nyt on syytä olla huolissaan

Huomionarvoista on, että naisgolfin kulta-aikaan 2012 naisten prosentuaalinen osuus oli yli 30:n 30,2%.

Naisten golfin kehittymiselle myös pitkällä aikavälillä on kehittynyt  kilpagolfin menestysten johdosta aivan uudet mahdollisuudet

Tahkolla naisten jäsenyyksiä lisää loma-asuminen

Tahko Golfin toimitusjohtaja Jukka Ilvalle jaettu kakkostila listattaessa naisten suhteellista osuutta jäsenyyksissä tulee puhelinsoiton myötä pienoisena yllätyksenä.
Hetken asiaa pohdittuaan ja kuultuaan muut kärkikymmenikön kentät perusteet Tahkon Golfseuran menestykselle löytyvät vaivatta.
 

”Tahko on lomakohde, jossa suurella osalla jäsenistämme on perheen loma-asunto. Pariskunnittain pelataan ja yhteisöissä, joita golf yhdistää kesäkaudella. Tunnen henkilökohtaisesti lähes kaikki jäsenemme (1035). Uskon, että listalla hyvin sijoittuvilla muillakin resorteilla naisten osuus pohjautuu pitkälti samaan asiaan”, Ilva tiivistää.

Tahkon Golfiseuralla on miehiä jäseninään 581, naisia 350. Poikajuniorien (62) ja tyttöjen (42) määrätkin ovat erinomaisessa balanssissa.

Golfosakeyhtiö on Tahkolla edesauttanut perheenä pelaamisen aloittamista ja jalostamista. Yhdellä henkilöosakkeella puoliso pelaa koko kauden maksamalla vastikkeesta puolikkaan. Alle 16-vuotiaat golfaavat pelaavat ilmaiseksi, tätä vanhemmat lapsi-ikäiset hyvällä alennuksella. 

Mainos: Black Friday: Kolme pelilippua Tahkolle

Tahko Golfilla menee hyvin kun Tahkolla käy ihmisiä

Kotimaan matkailu on vetänyt hyvin korona-aikana, tämän odotetaan jatkuvan tulevillakin kausilla.
”Kaikista kierroksista 65 prosenttia on vieraiden pelaamia. Tarkkaa naisten osuutta en uskalla sanoa, mutta perhematkailuun golfin yhdistäminen on korkealla Tahkolla kävijöiden joukossa.

Asunto- ja tonttikauppa käy vilkkaana. Tahko Golf myi vastikään kolme rantatonttia Old Coursen kuudennen väylän alapuolelta.
”Olemme luonnollisesti iloisia naispelaajien hyvästä osuudessa seurassa. Perheiden pelaaminen on tehty vaivattomaksi. Merkittävä tekijä nyt ja tulevaisuudessa on Tahkon monipuolisilla harrastemahdollisuuksilla ja asuntojen määrän kasvulla”, Jukka Ilva jatkaa.

Naisten lyöntipelimestari Henni Mustonen toi Tahkon Golfseuralle sen ensimmäiset kaksi kultamitalia kaudella 2021

Naisten lyöntipelimestari Henni Mustonen toi Tahkon Golfseuralle sen ensimmäiset kaksi kultamitalia kaudella 2021

Golfliitto

Nilsiän keskustan toisella puolella, noin 20 minuutin ajomatkan päässä sijaitseva Syväri Golf on yhdekänreikäinen ja kentän lay-outin osalta ehdottomasti bongattavan arvoinen kohde. Se jatkaa toimintansa lopettaneen Tiiri Golfin jälkeen kentän pyörittämistä ja kehittämistä. Ensimmäisellä toimintakaudella jäsenmäärä jäi vielä alhaiseksi (76). 
Sukupuolijauman osalta prosenttimäärä on naisten ja tyttöjen osalta sama 38 kuin Tahkon Golfseuralla.

Naisten osuuksia golfseuroissa verrattaessa ylivoimainen ykkönen on Espoossa Turun moottoritien kupeessa kehä kolmosen sisäpuolella sijaitseva Löfkulla Golf.
Jäseniä on otettu vain neljä, joista kaksi miestä ja kaksi naista. 

Golfseurat joissa on suhteessa eniten naispuolisia jäseniä kauden 2021 päättyessä

Nordcenteriin Fream on jo pitkään ollut yksi niistä huippukentistä, joka on saatu loistavaan kuntoon heti keväällä

Nordcenteriin Fream on jo pitkään ollut yksi niistä huippukentistä, joka on saatu loistavaan kuntoon heti keväällä

Teemu Tyry

1. Löfkulla Golf,  50,0 %

2. Syväri Golf, 38,0 %

2. Tahkon Golfseura, 38 %

4. Nordcenter Golf & Country Club, 37%

5. Levi Golf, 37 %

6. Katinkulta Golf, 36 %

7. Kultaranta Golf Club, 36 %

8. Eckerö Golf, 36 %

10.Vierumäen Golfseura 35 %

10. Rantasalmi Golf 35 %

10. Hartolan Golfklubi 35 %

10. Sarfvik Golfklubi 35 %

Etsi luettavaa