Hyppää sisältöön

Naisgolfarit kypsyvät miehiä nopeammin menestykseen – major-voittajien keski-ikä 24,6 vuotta

Brooke Henderson on valittu vuosina 2015

Lydia Ko ja Brooke Henderson voittivat ensimmäiset majorinsa jo 18-vuotiaina. Miesten arvokisojen voittajien keski-ikä on seitsemän vuotta korkeampi.

Naisten  kolme major-voittajaa meneillään olevan kauden  aikana  ovat  22-23-vuotiaita.  Australian Hannah Greenille viikonlopun ykköstila PGA Championshipissa oli uran ensimmäinen LPGA Tourillla.  Korean Lee Jeong-eun teki saman tempun US Openissa. Edelliskaudella Englannin Georgia Hall ja Ruotsin Pernilla Lindberg yllättivät majoreissa menestyneemmät kilpasisarensa saavuttamalla ensimmäiset voittonsa LPGA Tourilla nimenomaan majoreissa.

Naisten kisoissa uusia kykyjä ponnahtaa pintaa miehiä useammin, ja etenkin nuorempana. Lydia Ko on voittanut molemmat majorinsa 18-vuotiaana, maailmanlistan ykköseksi hän nousi alkutalvesta 2015 ollessaan 17 vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäinen.

Pernilla Lindbergin ykköstila edellisvuoden ANA Inspirationissa oli yksi suurimmista yllätyksistä moneen vuoteen.

Pernilla Lindbergin ykköstila edellisvuoden ANA Inspirationissa oli yksi suurimmista yllätyksistä moneen vuoteen.

GETTY IMAGES

Kanadan Brooke Henderson  täyttää syyskuussa 22 vuotta. Ansiolistalla on jo yhdeksän LPGA Touriin ykköstilaa. Toistaiseksi ainaon majorinsa, PGA Championshipin hänn voitti 2016 ollessaan 18-vuotias.

Kausien 2016-2019 aikana naisten sarjoissa on pelattu 18 major-kisaa (viisi vuodessa). Ykköseksi yltäneiden keski-ikä on 24,6 vuotta. Kolmekymppisilläkin on vielä  toivoa, Angela Stanford saavutti ensimmäisen majorinsa 39-vuotiaana, Pernilla Lindberg oli 31-vuotias, Anna Nordqvist ja Brittany Lang 30-vuotiaita voittonsa hetkellä.

Suomen naishuipuista 500 ensimmäisen joukkoon maailmanlistalla kuuluvista Ursula Wikström täytttää seuraavalla viikolla 39 vuotta, Noora Tamminen lokakuussa 29 vuotta, Sanna Nuutinen on 28-vuotias.

Miesten puolella läpimurto ottaa aikansa

Gary Woodlandilla kesti toistakymmentä vuotta nousta US Openin voittajaksi 34-vuotiaana. Miesten ikähaitari (23-43) vuosien 2016-2019 major-voittajissa on  lähes yhtä leveä kuin naisilla (18-39), mutta keski-ikä yli seitsemän vuotta korkeampi, 31,6 

Tiger Woods ei pelaa yhtään kisaa US Openin ja The Openin välissä

Tiger Woods ei pelaa yhtään kisaa US Openin ja The Openin välissä

GETTY IMAGES

Jordan Spieth ja Justin Thomas ylsivät voittoihin 23-vuotiaina., Kolmekymmentä vuotta täyttäneitä voittajia oli lähes puolet, seitsemän. Tiger Woods (43-v) ja Henrik Stenson (40-v) antoivat toivoa nelikymppisille ykköstiloillaan.

Etsi luettavaa