Hyppää sisältöön

Näin pelaa keskiverto European Tourin pelaaja

European Tour laski auki keskivertopelaajan tilastot. Näin hyvin täytyy pelata kiertuekentillä, jotta voi sanoa olevansa perus tour -ammattilainen.

Kuten amatööreillä, jokaisella kiertuepelaajalla on omat vahvuudet ja heikkoutensa. European Tour laski auki koko kiertueen keskiarvon ja ynnäsi mukaan parhaiden pelaajien tilastot.

71.56

– Kierroskeskiarvo ynnää kaikki tilastot.  Keskimääräisen kiertuepelaajan lyöntikeskiarvo yksittäistä kierrosta kohden oli 71.56. Paras pelaaja tilastossa oli Sergio Garcia, joka löi keskimäärin 69.30 kertaa. 

265,90 metriä 

– Draivin keskimääräinen pituus. Toki avauksia lyödään ajoittain paljon pidemmällekin, mutta keskiarvoltaan kiertueelta löytyy myös reilusti lyhyempiä lyöjiä. Kaikki draivit eivät siis lennä tourillakaan 300 metriä. Pisin lyöjä kiertueella oli Rory McIlroy, joka pommitti keskimäärin 292,15 metriä.

58% väyliä

Kaikki avaukset eivät mene suoraan. Itseasiassa kiertueammattilaiset lyövät vain vähän yli puolet avauksistaan väylälle. Tarkin pelaaja oli Henrik Stenson 74% keskiarvolla. 

67% greeneja

On myös täydellisiä lyöntipäiviä. Keskimäärin pelaajat osuvat kuitenkin vain 2/3 viheriöistä. Vuoden paras greeneihin osuja oli Tommy Fleetwood 77,4 prosentin tarkkuudella, joka voitti myös kiertueen RaceToDubai -listan.

55% hiekasta kahdella

Bunkkerit eivät ole kovin vaikeita esteitä ammattilaisille. Silti lähes puolet kerroista he epäonnistuvat saamaan palloa sieltä kahdella reikään. Kiertueen paras bunkkeripelaaja vuonna 2017 oli Alejandro Canizares, joka selviytyi kahdella reikään 73,9 prosentin varmuudella.

29,6 puttia

Alle 30 puttia on harrastajalle melkoinen harvinaisuus. European Tourin perurspro selviytyy kierroksestaan keskimäärin niukasti alle 30 putilla. Paras puttaaja numeroiden valossa oli Jon Rahm 28,1 putillaan.

 

Etsi luettavaa