Hyppää sisältöön

Näin käy aamun nelipallossa – kävimme läpi pelit ottelu ottelulta

Patrick Reed ja Tiger Woods muodostavat kovan parin aamun fourball-kisaan.

Yhdysvallat on niskan päällä aamupäivän fourballeissa. Euroopalla on jokaisessa parissa yksi tulokas mukana.

Pian se alkaa, vuoden 2018 Ryder Cup. Aamulla pelataan fourball-reikäpeli eli joukkueen kumpikin pelaaja pelaa omaa palloaan ja tuloksista parempi valitaan.

Kävimme läpi ottelut pari parilta. Yhdysvallat lähtee selvänä suosikkina aamun peleihin.

Brooks Koepka ja Tony Finau–Justin Rose ja Jon Rahm

Kaksinkertainen major-voittaja Brooks Koepka saa parikseen toisen pitkälyöntisen mörssärin Tony Finaun. Jos ottelu ratkaistaisiin penkkipunnerruksessa, Yhdysvallat veisivät voiton heti kättelyssä.

Onneksi golf ei ole voimalaji, eivätkä Jon Rahm ja Justin Rosekaan ole varsinaisesti mitään lyhytlyöntisiä pelaajia.

Kun katsoo kuntopuntaria, Rose on nelikosta parhaassa pelikunnossa. Kolmesta viimeisestä kisasta hän on sijoittunut kaksi kertaa toiseksi ja kerran neljänneksi – sunnuntaina hän voitti FedEx Cupin voittoa.

Samaan aikaan Koepka ei ole mahtunut kertaakaan kymmenen joukkoon. Itse asiassa PGA Championshipin voiton jälkeen Koepkan tulostaso on mennyt alaspäin, muttaä toisaalta tämä mies syttyy aina suurista kisoista.

Finau on ollut viime viikkoina jenkkikaksikosta paremmassa pelikunnossa, mutta miten kestää Ryder Cup -tulokkaan päänuppi tiukassa paikassa? Toisaalta myös Rahm on Ryder Cup -tulokas.

Rahm ei ole ollut viimeviikkoina parhaassa terässä, mutta sai viime viikonloppuna pelistään paremmin kiinni.

Näin käy: Eurooppa voittaa 1/0

Dustin Johnson ja Rickie Fowler–Rory McIlroy ja Thorbjørn Olesen

Eurooppa yhdisti jokaisessa aamun joukkueessa yhden tulokkaan ja yhden kokeneen pelurin. Rory McIlroy lähtee jo uransa viidenteen Ryder Cupiin ja lähtee kantamaan selässään Tanskan Thorbjørn Olesenia. Vastus on kuitenkin äärimmäisen kova, sillä Dustin Johnson on maailmanlistan ykkönen ja Rickie Fowler listalla yhdeksäntenä.

Kaksi vuotta sitten Hazeltinen Ryder Cup muistetaan ennen kaikkea McIlroyn ja Patrick Reedin huikeasta kamppailusta sunnuntaina singeleissä. Tänä aamuna häneltä vaaditaan samanlaista venymistä, mikäli Eurooppa meinaa saada pisteen tai edes puolikkaan  tästä ottelusta.

Rory esiintyi hyvin FedEx Cupin finaalikisoissa, mutta niin tekivät myös Johnson ja Fowlerkin. Toivotaan, että Olesen yllättää!

Näin käy: Yhdysvallat voittaa 2/1

Jordan Spieth ja Justin Thomas–Paul Casey ja Tyrrell Hatton

Tässä parissa Euroopan toiveet lepäävät siinä, että Jordan Spieth ja Justin Thomas eivät ole täydessä iskussa. Molemmat jenkit pelasivat eilen ranteet sidottuina, mutta vammat ovat heidän onnekseen ainoastaan lieviä. 

Euroopan pari on sangen mielenkiintoinen. Paul Casey ja Tyrrell Hatton eivät ole persoonina helpoimmasta päästä. Villillä kortilla mukaan valittu Casey on jäänyt niin monta kertaa Ryder Cup -valintojen ulkopuolella, että hänellä on nyt suuri näytönpaikka. Toivottavasti se ei mene yliyrittämisen puolelle. Hatton on puolestaan ensikertalainen, joka saattaa sortua välillä kiukuttelemaan.

Yhdysvaltain kaksikolla on paitsi henkinen että pelillinen etu, joten Euroopan kannalta tämä pelipari näyttää etukäteen heikommalta.

Näin käy: Yhdysvallat voittaa 2/1

Partrick Reed ja Tiger Woods–Francesco Molinari ja Tommy Fleetwood

Yhdysvallat laittoi samaan pariin Ryder Cupin yli- ja alisuorittajan. Patrick Reed on ottanut molemmissa pelaamissaan Ryder Cupissa peräti 3,5 pistettä. Ja vaikka Tiger Woodsin suoritukset Ryder Cupissa eivät ole aiemmin vastanneet hänen suorituksiaan muuten, hän kuitenkin tällä hetkellä niin käsittämättömässä kunnossa ja suuri pelote vastustajille, että miten Euroopan kiltit Francesco Molinari ja Tommy Fleetwood kestävät sitä? Kaksikko varmasti tietää, että he ovat tänä aamuna koko maailman katseiden alla.

Maailmanlistan sijoituksen perusteella Euroopalla on kuitenkin etulyönti, mutta tämänhetkistä kuntoa katsellessa Woods on tästä nelikosta ehdoton ykkönen. 

Euroopan kannalta valitettavaa on, että tämäkin ottelu kääntyy Yhdysvalloille.

Näin käy: Yhdysvallat voittaa 3/2


Suorat lähetykset Ryder Cupista Viaplayllä ja Viasatilla

  • Pe klo 9–20.15 (aamu Teemu Tyry ja Petteri Nykky, iltapäivä Nikke Tyry ja Antti Vaalas)
  • La klo 9–20.15 (aamu Nikke Tyry ja Antti Vaalas, iltapäivä Teemu Tyry ja Kim Koivu)
  • Su 13–20.15 (Nikke Tyry ja Antti Vaalas)

 

Etsi luettavaa