Hyppää sisältöön

Murskaako Bryson DeChambeau myös Augustan – lähestyi viheriöitä hämmästyttävän lyhyillä mailoilla

Bryson DeChambeau on todella vahvassa vedossa.

Sandy Lyle pelasi viime viikolla harjoituskierroksen Bryson DeChambeaun kanssa Augustassa. ”Tiedemiehen” käyttämät mailat lähestymisissä herättävät hämmennystä.

Masters-viikko on alkanut ja pelaajat ovat ottaneet tuntumaan syksyiseen Augusta Nationalin kenttään jo viime viikolla ja Georgiasta on kantaunut maailmalle varsin hämmentäviä uutisia koskien Bryson DeChambeaun lyöntimittoja.

Melko lyhyessä ajassa PGA Tourin pitkälyöntisimmäksi pelaajaksi noussut yhdysvaltalainen oli pelannut harjoituskierroksen Sandy Lylen, 62, kanssa. Vuonna 1988 Mastersin voittanut Lyle kertoi, millä mailoilla DeChambeau pääsi lyömään lähestymisiä yhteisellä kierroksella 11 reiällä.

Tiedot paljastavat, että pitkät ja pituuteen suhteutettuna tarkat avaukset ovat Brysonin syömähammassa myös torstaina käynnistyvässä kisassa ja luvut puhuvat puolestaan.

Lylen antamien tietojen perusteella pisin rauta, jolla DeChambeau lähestyi viheriötä tai par 5 -rei’illä oli rautaseiska, joista yhden hän oli avannut puukolmosella. Viidennellätoista hänelle riitti avauksen jälkeen rautaysi.

Yhden par 4 -reiän (3.) avasi suoraan päälle puukolmosella. Kyseessä oli 319 metriä pitkä kolmas reikä. Muuten pisin maila, joilla hän lähestyi par 4 -reikiä oli rautaysi. Kolmella yli 400 metriä pitkällä reiällä (ykkönen, yhdeksikkö ja kahdeksastoista) DeChambeaulle riitti lähestymiseen sand wedge!

Reikä Par Pituus Maila
1. 4 405 m Sand wedge
2. 5 523 m Rauta 8
3. 4 319 m Puukolmonen (avaus griinille)
8. 5 519 m Rauta 7
9. 4 419 m Sand wedge
10. 4 450 m Pitching wedge
11. 4 460 m Rauta 9
13. 5 464 m Rauta 7 (avasi puukolmosella)
15. 5 482 m Rauta 9
17. 4 400 m Sand wedge

Yli 6 800 metriä pitkä Augusta tuntuu olevan paperia Brysonin käsittelyssä.

Näyttää vahvasti siltä, että DeChambeau aikoo selättää Augustan samalla lääkkeellä, jolla hän vei nimiinsä US Openin puolitoista kuukautta sitten Winged Footin vaikealla kentällä.

Golfin tiedemies sai US Openissa pitkien draivien avulla ylivoiman muihin nähden päästessään lyömään vaikeista karheikoista muita pelaajia nostavammilla mailoilla. Hän voitti kilpailun ylivoimaisesti kuuden lyönnin erolla ja oli ainoa, joka onnistui alittamaan parin. Hänen tuloksensa oli kuusi alle.

DeChambeau viime hetken kisakunnosta ei ole tietoa, sillä edellisen kerran hän kilpaili reilu kuukausi sitten. Hän sijoittui lokakuun alussa kahdeksanneksi Shriners Hospital Openissa ja on arvatenkin keskittynyt sen jälkeen kauden viimeiseen arvoturnaukseen.

Vedonlyöntitoimistojen antamien kertoimien perusteella DeChambeau on voittajasuosikki numero yksi, vaikka golfin maailmanlistalla hän on vasta sijalla kuusi. Syyskuun PGA Championshipissä hän sijoittui neljänneksi.

Tänä vuonna pelataan ainoastaan kolmea majoria, sillä The Open Championship peruttiin koronapandemian takia.

Mainos: Masters Tournamentin näyttää Suomessa yksinoikeudella Ruutu. Kisan kertamaksu on 24,95 €. Kisaan on mahdollista valita selostus suomeksi ja englanniksi.

Etsi luettavaa