Hyppää sisältöön

Muni He saa uuden mahdollisuuuden – ulkomaalaispelaajat hallitsevat LPGA Touria

Kiinan Muni He on kovaa vauhtia nousemassa sosiaalisessa mediassa yhdeksi suosituimmista naispelaajista

Kiinalaisen kaunotttaren ensimmäinen kausi pääkiertueella oli pannukakku. Karsinnan voittaja uskoo olevansa 2020 valmis menestymään pääkiertueella.

Naisten golfhuipulla USA:n pelaajat hallitsivat isoja kisoja sekä LPGA Touria vuosikymmeniä. 90-luvun puolivälissä tilanne muuttui radikaalisti.   Englannin Laura Davies, Ruotsin  Annika Sörenstam ja Australian Karrie Webb tarttuivat vallankahvaan, Meksikon Lorena Ochoa oli neljästi peräkkäin kuningatar 2000-luvun toisella puoliskolla kunnes päätti keskittyä perhe-elämään.

Aasialaiset ovat hallinneet LPGA Touria koko 2010-luvun, idästä tuulee vauhdilla myös ennusteiden mukaan. 25 viimeisen vuoden aikana USA:n pelaajista vain Stacy Lewis (2x) on ollut kauden päätteeksi ykköspelaaja.

Tällä kaudella pelataan vielä kaksi kisaa, mutta käytännössä on selvää, että ykköstila menee perinteisesti USA:n ulkopuolelle, Koreaan tai Kanadaan. 15:n ensimmäisen joukossa on vain kolme jenkkiä, näistäkin Nelly Kordalla on kaksoiskansalaisuus, hänen vanhempansa ovat tsekkejä.

Muni He noussut yleisön suosikiksi

LPGA:n karsintafinaalin voittanut Kiinan Muni He muutti juniori-ikäisenä vanhempiensa kanssa USA:n länsirannikolle ja on asettunut San Diegoon. Kuvankaunis He menestyi mainiosti ammattilaisuransa aluksi Symetra Tourille ja nousi karsinnoista pääkiertueelle kaudeksi 2019.

Seinä tuli vastaan, etenkin alkuvuodesta He karsiutui useimmista kisoistaan eikä saanut peliään odotetulla tavalla lentoon koko kauden aikana. Hän jäi pistelistan sijalle 137:s, ja joutui karsintafinaaliin.

He nosti tasoaan, pelasi kaikki kahdeksan kierrosta alle parin ja johti loppuun asti kisan puolivälistä. Voittotulokseksi tuli -21.

”LPGA Tour on kova koulu ensimmäistä vuotta pelaavalle. Siihen liittyy niin paljon muutakin kuin golfia . Elämäntyyli on toista kuin mihin useimmat ovat tottuneet, ulkopuolisten ja omat odotukset ovat kovia, ne voivat mennä ihosi alle. On helppo ajautua negatiiviseen spiraaliin. Se on kuitenkin osa prosessia. Kun opin hyväksymään tämä, asiat ovat alkaneet taas mennä paremmin”, He kertoi medialle karsintafinaalin jälkeen.

Muni He on erittäin aktiivinen ja suosittu persoona sosiaalisessa mediassa. Instragramissa hänellä on jo 250 000 seuraajaa, tuoreimman voiton jälkeen määrä jatkaa varmasti kasvuaan.

Etenkin vaikeina aikoina hän on saanut arvostelua siitä, että sosiaalinen media sekä golfin ulkopuoliset aktiviteetit ovat vieneet liiaksi 20-vuotiaan lupauksen energiasta.

”Tuollainen arvostelu satuttaa, mutta tiedän itse kuinka kovasti teen työtä golfurani kehittämiseksi. Ja se on tärkeintä. Viimeaikaiset tulokseni ovat myös vähentäneet arvostelijoideni määrää.”

Muni He on kauden 2020 käynnistyessä Tourin tulokkaista menestyksensä sekä sosiaalisen median suosionsa johdosta seuratuin pelaaja. Menestyksen ennustaminen on hänenkin kohdallaaan vaikeaa. Mahdollisuuksia väkeväänkin läpimurtoon on varmasti olemassa. Jeongeun Lee6:n esimerkki on kaikille tulokkaille tästä hieno esimerkki. Korealainen on tulokaskaudellaan rahalistan kolmas, hän on ansainnut yli 1.9 miljoonaa taalaa ja voittanut yhden viidestä majorista.

Viasat ja Viaplay näyttävät LPGA Tourin kisat suorina lähetyksinä. Tulevana viikonloppuna kilpailu pelataan Japanissa.

Muni He, Instagram

Etsi luettavaa