Hyppää sisältöön

Muistatteko kevään 2015? Golfkausi oli jo ovella

Vuosaari Golfissa oli todella keväistä tasan kolme vuotta sitten

Talviaktiviteettien ystävät ovat saaneet nauttia tänä talvena sydämensä kyllyydestä lumesta ja kylmyydestä. Golfkautta kuumeisesti odottavat eivät ole nähneet ainakaan vielä valoa tunnelin päässä. Asiat olivat toisin vuonna 2015.

Aikainen kevät on golfareille ja kentille monella mittarilla hyvä asia. Kun kassat kilisevät jo maaliskuussa, takaa se mahdollisuuden hyvään tulokseen. Tänä vuonna näyttää vahvasti siltä, että maaliskuussa ei pelata golfia ulkoilmassa Suomen maaperällä. 

Vuonna 2015 ilma oli äärimmäisen keväinen. Kuva on otettu Vuosaaren rangelta samana päivänä 9.3. Linnut lauloivat, oravat tanssivat ja golfpallot lensivät onnellisesti – joskaan eivät aina haluttuun kohteeseen. Rangelle toki pääsee varmasti tänäkin vuonna ennen kaikkien lumien sulamista, mutta kenttien aukeamiseen taitaa olla vielä pitkä odotus. 

Vuosaaressa vielä vuonna 2015 toimitusjohtajana ollut Juha Ruponen on siirtynyt Peuramaa Golfiin ja avaa prosessia kentän avaamisesta GoGolfin lukijoille. Juha ei pidä mahdottomana, että golfia pelattaisiin ulkona Suomessa jopa maaliskuun aikana. 

”Prosessi alkaa siitä, että kenttä hiekoitetaan ja viheriöiltä ajetaan lumet pois. Hiekka luo tumman pinnan lumelle, joka vaikuttaa sulamiseen kiihdyttävästi. En näe suurta lumen määrää juurikaan ongelmana, sillä vaikka höttölunta olisi metri, se sulaa tosi nopeasti jos on lämpöä. Jos nyt tulisi lämmin jakso, ei aikataulun puolesta ole mahdotonta, että vielä maaliskuussa joku kenttä avaisi kesäviheriöille”, Ruponen kertoo. 

Peuramaalla perinteisesti range ja par-3 -kenttä Pikku Peura avataan hyvin nopeasti. Ruponen ei lupaa, että Pikku Peura olisi ensimmäinen kenttä auki Suomessa, mutta ei pidä sitä mahdottomana. 

”Toki par-3 kentällä on aina parhaat mahdollisuudet, kun tärkeimmät alueet ovat lyöntipaikat ja viheriöt. Kenttämestari tekee aikanaan kuitenkin päätökset koska kenttiä avataan. Täytyy kuitenkin koko golfalan puolesta toivoa hyvää kevättä ja lämmintä kesää”, Ruponen päättää. 

Myös Peter Erofejeff oli käskyttämässä palloa Vuosaaren rangella kolme vuotta sitten

Myös Peter Erofejeff oli käskyttämässä palloa Vuosaaren rangella kolme vuotta sitten

Nikke Tyry

 

Etsi luettavaa