Hyppää sisältöön

Monty aloitti vahvasti kotikonnuillaan

Colin Montgomerie teki ykkösreiällä tuplan

British Open on käynnissä Royal Troonin kentällä. Konkaripelaaja Colin Montgomerie on aloittanut kisan vahvasti.

British Open on nyt käynnissä. Yksi aamupäivän yllättäjistä on ollut Skotlannin Colin Montgomerie, joka pelaa kotikonnuillaan. Montgomerien isä toimi aikoinaan kentän sihteerinä ja lapsuudenkoti sijaitsee lähellä kenttää.

”Löin täällä ensimmäisen golflyöntini, kun oli kuusivuotias. Täällä aloitin pelaamisen. Tämä on kotini”, Montgomerie sanoi.

Monty tuntee kentän siis läpikotaisin, eikä ole ihme, että hän on aloittanut kisan vahvasti, vaikka tekikin ykköselle tuplan. Sen jälkeen hän pelasi myötätuulessa pelattavan etuysin tulokseen kolme alle parin ja hätyytteli kärkeä. Vastatuuleen pelattavalla takaysillä Monty joutui antamaan hieman periksi ja päätyi lopulta par-tulokseen, jolla hän putosi 20 parhaan huonommalle puolelle.

Monty avasi kisan

Ehkäpä ensimmäisen reiän tupla johtui kotikisan paineista, sillä Montgomerie sai kunnian lyödä koko kisan avauslyönnin. Se saattoi tuoda lisätutinaa puntteihin lähtöhetkellä.

”Minulta kysyttiin, voisitko lyödä kisan avauslyönnin ja vastasin, että se olisi suuri kunnia”, Monty sanoi eilen.

Starttihetki koitti tänään klo 6.35 ja Montgomerie avasi noin 330 pitkän ykkösreiän raudalla.

 

Major-voitto uupuu

Colin Montgomerie kuuluu kategoriaan parhaat pelaajat, jotka eivät ole koskaan voittaneet major-turnausta. Lähellä se on ollut monta kertaa, sillä kakkossijoja majoreista on peräti viisi kappaletta, joista yksi The Openista. Tänä vuonna jo cutin tekeminen olisi Montgomerielta huippusuoritus, ja alku on ollut lupaava.

Kun edellisen kerran kisa pelattiin Royal Troonissa, Montgomerie oli kahden ensimmäisen reiän jälkeen hyvissä asemissa viidentenä, mutta putosi viikonloppuna 20 sijaa alaspäin.

Nykyään Montgomerie pelaa enimmäkseen seniorikisoja sekä Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Hän johtaa ikämiesten European Tourin rahalistaa ja on Yhdysvaltojen Champions Tourilla rahalistalla kymmenen sakissa.

Monty ei ole suinkaan ainoa konkari kisassa, joka on aloittanut vahvasti. Viisikymppinen Vijay Singh on pelannut kolme reikää kaksi alle parin ja jakaa viidettä sijaa. Kisan kärjessä tällä hetkellä (12.20) ovat amerikkalaiset Justin Thomas ja Patrick Reed, jotka ovat kierroksensa puolivälissä tuloksessa viisi alle parin.


Colin Montgomerien ja kumppanien suorituksia voi seurata parhaillaan Viasatilta ja Viaplayltä suomeksi selostetettuna. Jos golf ei vielä näy kotonasi, tilaa paketti täältä. Saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran.


 

Etsi luettavaa