Hyppää sisältöön

Molinarille 20 jaardia lisää pituutta kolmessa vuodessa

Draivien pituus saattoi Molinarin uran parhaaseen kauteen.

Kausi 2018 oli Francesco Molinarin uran paras. Voitto PGA Tourilla, European Tourilla, sekä Open Championshipissä nostivat miehen maailmanlistalla viidenneksi. Nimi jää historiaan myös Ryder Cupista, jossa Francesco otti Euroopalle huikeat pisteet 5-0-0. 

Francesco Molinarin draivien pituus on kasvanut 20 jaardia kolmessa kaudessa. Vuonna 2015 hän tilastoi 281 jaardin keskiarvon sijoittuen pituudessa vasta sijalle 153. Kaudella 2018 Francesco tilastoi mukavat 301 jaardia ja nousi tilastoissa sijalle 53. 

Pituutta on saatu lisättyä kaikilta eri osa-alueilta. 

Molinari on keskittynyt fysiikkaharjoitteluun entistä ahkerammin ja menestys tulee varmasti lisäämään intoa kuntosalilla. 

”Pari vuotta sitten olin enemmän sohva kaveri”, Molinari kommentoi. 

Muutoksia tehtiin myös svingitekniikkaan. Taakseviennissään Francesco yrittää kääntää rintakehää mahdollisimman paljon. Taakseviennin huipulla hän nostaa vasemman kantapään ilmaan lisätäkseen kiertoa entisestään.

”Svingini oli hyvin kompakti ja yksinkertainen, joten mailanpäänopeuden ja pallon lähtönopeuden lisääminen svingimuutoksella saattoi olla minulle hieman helpompaa”, Molinari analysoi.

Hän kuitenkin tiedostaa svingimuutoksiin liittyvät riskit: ”Se on hyvin hienovaraista työtä”.

Kahdenkymmen jaardin lisäpituus tulee vaikuttamaan tarkkuuteen. Sitä ei voida kieltää. Molinarin väyläosumaprosentti on pudonnut tourin parhaasta 76,9% asteittain lukemiin 64,3%, joka on tilastoissa sijalla 55. Silti pituuden tuoma hyöty on selvästi tarkkuutta suurempi. 

PGA Tourin tilasto expertti Mark Broadien laskelmien mukaan 20 jaardin lisä pituudessa tarkoittaa noin kolmen lyönnin parannusta kilpailua kohden. Tietyillä kentillä etu voi olla jopa suurempi. 

Tutkatilastoissa Francescon avaukset lentävät ilmassa 25 jaardia pidemmälle ja kantavat 290 jaardia, tämä auttaa ylittämään tärkeitä esteitä etenkin par vitosilla. Pallon lähtönopeus on kasvanut yli 10 mph (158,5mph – 169 mph). Lyöntivoima on auttanut myös lähestymisissä, jotka lentävät korkeammalle ja spinnaavat paremmin. 

Broadie kertoo nähneensä vastaavaa kehitystä vain kerran aikaisemmin kun Justin Rose onnistui lisäämään lyöntipituuttaan kaudelle 2013. Silloin pituus vei voittoon U.S. Openissa.

Alkuperäinen artikkeli kokonaisuudessaan pgatour.com.

Molinarin svingi on edelleen kompaktin näköinen mutta muutokset ovat selvästi nähtävissä. 

 

 

 

Etsi luettavaa