Hyppää sisältöön

Mitättömältä tuntuva sääntörike tuli kalliiksi – menetti paikan PGA Tourilla videotarkastuksen jälkeen

Shad Tuten ei vielä kierroksen päätyttyä tiennyt saaneensa 15. reiän tapahtumista kaksi rankkaria. KUVA: GETTY. IMAGES

Pieni mutta ratkaiseva sääntövirhe tuli kalliiksi Korn Ferry Tour -pelaajalle.

Ammattilaispelaaja Shad Tuten taisteli viimeiseen asti paikasta PGA Tourilla eilen päättyneessä Korn Ferry Tourin finaalikilpailussa.

Kiertueen 30 parasta pelaajaa saivat paikan pääkiertueella, ja aluksi näyttikin, että Tuten olisi sijoittunut rankingissa juuri 30:nneksi.

Mutta sitten tuomarit puuttuivat peliin, ja mitättömältä tuntuvan sääntörikkeen vuoksi hänelle lätkäistiin jälkikäteen kaksi rangaistuslyöntiä. Rankkarien takia hänen lopullinen sijoituksensa kokonaispisteissä putosi 32:nneksi, ja ura jatkuu myös ensi vuonna Korn Ferry Tourilla.

”Tämä saa minut entisenä pelaajana voimaan pahoin”, analyytikko James Nitties sanoi Golf Channelin lähetyksessä Golf.com-sivuston mukaan.

Tuten teki kohtalokkaan virheen 15. reiällä. Kilpailussa oli käytössä siirtösääntö, joka mahdollisti pallon nostamisen, putsaamisen ja uudelleen asettamisen.

Tutenin pallo kuitenkin liikahti hieman eteenpäin asettamisen jälkeen. Säännön 14.2e mukaan hänen olisi pitänyt asettaa pallo uudestaan samaan kohtaan. Mutta kuten alta olevalta videolta näkee, Tuten ei näin toiminut, vaan asetti pallon hieman oikealle alkuperäisestä asetuskohdasta ja tuli näin rikkoneeksi kyseistä sääntöä.

”Pallo rullasi hieman eteenpäin. Valitettavasti tuo sääntö (14.2e) edellyttää, että pallo pitää yrittää asettaa täsmälleen samaan paikkaan uudestaan. Jos se ei sitten pysy paikallaan, silloin pitää etsiä lähin paikka, jossa pallo pysyy paikallaan, kuten missä tahansa muussa asettamista vaativassa säännössä. Joten kun hän ei yrittänyt sijoittaa palloa takaisin samalle paikalle, silloin hän sai rangaistuksen, kaksi lyöntiä, koska hän pelasi väärästä paikasta”, päätuomari Jim Duncan kertoo videolla.

Tutenia ei haastateltu kierroksen jälkeen, eikä hän ollut vielä maanantaihin iltapäivään mennessä päivittänyt mitään sosiaalisen median kanaviinsa.

Kaikesta päätellen Tutan rikkoi sääntöjä tietämättömyyttään. Tällä kertaa se tuli maksamaan hänelle paikan auringossa ja mahdollisuuden pelata Korn Ferry Touriin verrattuna jopa kymmenkertaisista palkintorahoista.

Kertakaikkisen harmittava juttu.

Etsi luettavaa