Hyppää sisältöön

Mitä kuuluu Roope Kakko?

Roope Kakko on villi kortti CT-kauteen 2018

Roope Kakko on suomalaisten villi kortti European Tourin karsintafinaalissa. 35-vuotias espoolainen on Suomen kolmanneksi eniten European Touria kiertänyt pelaaja – vuonna 2017 hän on kilpaillut harvakseltaan.

Roope Kakko menetti pelioikeutensa European Tourille vuosi sitten kauden päätteeksi. Karsinnatkaan eivät tuoneet pelioikeutta, joten edessä oli paluu Challenge Tourille. Todellisen motivaation löytäminen pieniin Challenge Tourin kisoihin oli haastavaa, joten lopulta Kakko päätti panostaa energiansa karsintafinaaliin. 

”En oikein kesällä saanut tuloksellisesti pelistä mitään irti. Challenge Tourilla on kovia pelaajia, eikä siellä pärjää ilman parasta tuloskuntoa. Pelasin ne European Tourin kisat mihin pääsin mukaan, ihan ok suorituksia, mutta ei mitään supersuorittamista kuitenkaan. Challenge Tourin kisoissa ei löytynyt riittävää nälkää.” 

European Tourin karsinnoissa Roope on ollut vakiokävijä. PGA de Catalunian kentällä tulokset olivat heikkoja viimeisten yritysten aikana. Syy siihen on selkeä. 

”PGA de Cataluniassa suuri osa väylistä on katki juuri siltä kohtaa mihin minun draivi lentää. Siellä tulee paljon avauksia puu kolmosella ja lyhyemmillä mailoilla, joka ei kuulu omiin vahvuuksiin. Uskon, että Lumine voi olla sopivampi kohde minulle, vaikka en ole koskaan vielä käynyt siellä.” 

Luminessa päästettiin vielä maanantaina normaalisti green fee -pelaajia kentälle. Se kielii Roopen mukaan siitä, että kovin vaikeita kisavirityksiä tuskin on luvassa. 

”En oikein usko, että tuossa ajassa keretään kenttää virittämään kovin vaikeaksi. Voi olla, että tämän vuoden karsinnoissa pelataan tuloksellisesti alemmas. Samalla kun toteaa, että taso on laajentunut kärjen takia, niin parasta saa laittaa pöytään pärjätäkseen.” 

”Pulkkasen menestys oli ansaittua”

Roope on seurannut tiiviisti Challenge Tourin tuloksia ja on luonnollisesti onnellinen Tapio Pulkkasen Challenge Tourin ranking -voitosta. Oliver Lindellin peli on myös vakuuttanut, vaikka se ei vielä kantanut miestä European Tourille. 

”Tapsa on systemaattisesti kehittänyt peliään eteenpäin ja kokenut urallaan huiput ja laskut. Ei voi sanoa, etteikö ranking -voitto yllättäisi, mutta kyllä Tapsan kyvyt ovat aina olleet hyvin tiedossa ja kyseessä on fiksu kaveri.” 

Oliver Lindellin ennakkoluuloton suorittaminen on myös tullut Roopelle tutuksi. 

”Se, että kaveri pelaa edes paikan itselleen nousta suoraan Tourille on kova suoritus. Se jäi vielä odottamaan, mutta palkinto tulee vielä. Se voi olla, että näissä karsinnoissa on jo hänen paikkansa iskeä.” 

”Voin tarjota neuvoja, mutta tuskin niitä kysytään”

Roope on karsinnoissa ylivoimaisesti kokenein suomalaispelaaja. Hän lupaa olla käytettävissä jos jollain suomalaispelaajalla tulee kysyttävää. Tuskin kuitenkaan tulee.

”Kyllä kaverit varmaan haluaa itse taklata tämän kilpailun ja vetäistä itsensä kiertueelle. Jos joku kuitenkin haluaa kysyä jotain tai muuten vaan jutella niin tottakai annan kokeneena pelaajana tukea ja vastauksia. Tällä hetkellä toisen vaiheen karsinta näyttää suomalaisittain hyvältä. Sieltä tulee toivottavasti mahdollisimman monta meikäläistä mukaan kisaan.” 

Kevin Smeltz laittoi palikoita kuntoon

Roope otti Orlandossa kuukauden leirillä pari tuntia kuuluisalta Kevin Smeltzilta. He ovat aiemminkin lyöneet viisaat päänsä yhteen. Tällä hetkellä peli tuntuu todella hyvältä. 

”Onhan se vaarallista sanoa, mutta peli tuntuu nyt kulkevan. Aika paljon tuli treenattua wedge-peliä. Tosi hyvä tunne tällä hetkellä vedosta. Mika Piltz tuli viimeiseksi viikoksi mukaan. Hyvä valmentaja osaa myös olla poissa edestä kun hommat toimii, Mika ei juurikaan puuttunut tekemiseen vaan toimi oikeastaan pelikaverina.” 

Onko vaara, että harvakseltaan kisaaminen tulee vaikuttamaan negatiivisesti? 

”Ei pitäisi olla. On tätä ammatiksi tehty jo vuodesta 2004 lähtien ja pelattu lajia viisivuotiaasta lähtien. Enemmänkin näkisin, että nälkä on korkealla ja kiva päästä vetämään kisaa taas pienen tauon ja latautumisen jälkeen.” 

 

Etsi luettavaa