Hyppää sisältöön

Mitä bägissä, Jon Rahm: Espanjalaistähden bägissä oli Callawayn uutuudet voittoisassa kisassa

Jon Rahm vaihtoi Callawayn Paradym-puihin ja heti tuli voitto. KUVA: GETTY IMAGES

Callaway lanseerasi viime viikolla uudet Paradym-sarjan tuotteet. Sunnuntaina Jon Rahm voitti uudella draiverilla ja väyläpuilla mestarien turnauksen Havaijilla.

Callawayn tuotelanseerauksessa kävi melkoinen munkki. Yhdysvaltalaismerkki oli juuri lanseerannut uuden Paradym-malliston, kun välinemerkin ykköspelaaja Jon Rahm tuli, näki ja voitti sunnuntaina päättyneen Tournament of Champions -kisan.

Rahmilla oli bägissään Paradym-sarjan Triple Diamond -mallin draiveri, puukolmonen ja puuviitonen.

Triple Diamond -mallissa on hieman pienempi lapa (450 kuutiosenttimetriä) kuin kahdessa muussa saman sarjan uutuusdraiverissa eli Paradymissä ja Paradym X:ssä, joiden lapa on niin suuret kuin säännöt sallivat eli 460 kuutiosenttimetriä.

Paradym-puumailojen lapa on osumapintaa ja volframista valmistettuja painoja lukuunottamatta valmistettu hiilikuidusta, joka on kevyt materiaali ja mahdollistaa painotusten kohdistamisen välinesuunnittelijoiden haluamalla tavalla.

Rahmin käyttämä Triple Diamond mahdollistaa paremmin erilaisten kierteiden muokkauksen. Lisäksi se tuottaa vähemmän spinniä. Lavan pohjassa olevaa painoa liikuttamalla taakse ja eteen kierteen määrää ja työstettävyyttä voi jonkin verran säätää.

Callawayn mukaan hiilikuitua käyttämällä lapa on jopa kolmanneksen kevyempi kuin edeltävät mallit. Keveys tarkoittaa nopeutta, ja merkin tämänpäiväisen tiedotteen mukaan Rahmin pallon lähtönopeus olisi parantunut uudella Paradym-draiverilla peräti 4 mph, mikä tarkoittaa noin seitsemää metriä lisää pituutta avauksissa.

Kapaluan kisassa Rahm takoikin toiseksi pisimpiä draiveja verrattain lyhyellä taakseviennillään.

Paradym-sarjaan kuuluvat myös hybridit ja raudat, mutta niitä ei Rahmin bägistä löydy. Hybridin sijaan hänellä on tosiaan puuviitonen. Raudat ovat puolestaan Callawayn Apexin TCB:t, joissa on taotut, kehäpainoiset lavat.

Rahmin wedget ovat Callawayn Jaws -sarjan Raw’t ja putteri White Hot Rossie S. Pallona hän käyttää Callawayn Chrome Soft X:ää.

Jon Rahmin välineet Tournament of Champions -kisassa

MailaLapaVarsi
DraiveriCallaway Paradym Triple Diamond (10.5°)Aldila Tour Green 75TX
PuukolmonenCallaway Paradym Triple Diamond (16°)Aldila Tour Green ATX 85
PuuviitonenCallaway Paradym Triple Diamond (18°)Graphite Design Tour AD DI 8X
RaudatCallaway Apex TCB (4-PW)Project X 6.5
WedgetCallaway JAWS Raw (52°, 56°, 60°)Project X 6.5
PutteriOdyssey White Hot OG Rossie S
PalloCallaway Chrome Soft X

Etsi luettavaa