Hyppää sisältöön

Huikea Rahm voittoon – Morikawan ylivoimainen johto suli wedgetuhnuiluun

Jon Rahmin voitossa oli yhtä paljon kyse hänen erinomaisuudestaan kuin Collin Morikawan kehnoudesta Tournament of Championsin ratkaisuhetkillä.

Yhdysvaltain Collin Morikawa selvisti 67 reikää ilman bogia ja oli etenemässä voittoon PGA Tourin viime vuoden voittajien kilpailussa Havaijilla. Sitten hän teki lopussa kolme perättäistä bogia ja päästi huippukierroksen pelanneen Jon Rahmin voittoon.

Rahm, joka nousi ykköseksi peräti seitsemän lyönnin takaa, pelasi päätöskierroksen Kapaluan Plantation-kentällä kymmenen alle parin. Eroa kaksikon välillä oli lopulta kaksi lyöntiä.

Bogilla kierroksen aloittanut espanjalainen oli väkevä etenkin neljännen kierroksen viimeisen seitsemän reiän aikana. Hän pelasi ne peräti kuusi alle parin, kun Morikawan saldo samoilta rei’iltä oli kaksi yli.

Rahm teki ensin rei’ille 12–14 kolme perättäistä birdieä ja vielä 15:nnelle eaglen. Se sai selvästä johdosta päätöskierrokselle lähteneen Morikawan puntit tutisemaan, sillä yhtäkkiä hänen johtonsa oli sulanut pois.

Jon Rahm juhli voittoaan perheensä kera. KUVA: GETTY IMAGES

Rahmin nousussa voittoon olikin kyse lähes yhtä paljon myös Morikawan kehnoudesta ratkaisuhetkillä kuin espanjalaisen erinomaisuudesta.

Kärkiryhmässä pelannut Morikawa hyppäsi 14. reiällä kolmen reiän mittaiseen bogijunaan, eikä päätösreiän birdiestä ollut enää paljon apua, kun myös Rahm oli päättänyt kierroksen birdieen.

Morikawan kolme bogia tulivat melkoisen wedge-sähläilyn seurauksena:

Ensimmäinen syntyi, kun Morikawa löi avauksen viheriöbunkkeriin, josta hän toppasi pallon pahasti pitkäksi.

Toinen tuli par 5:llä, kun hän löi tuhnun wedgen, joka päätyi lopulta vain muutaman metrin eteenpäin, kun pallo valui rinnettä pitkin alaspäin.

Myös kolmannesta bogista hän saa syyttää pelinsä heikointa osa-aluetta, kun wedge-lyönti noin 70 metristä jäi parisenkymmentä metriä lyhyeksi.

Rahmin voittotulos oli -27 (64-71-67-63) ja Morikawan -25 (64-66-65-72). Rahm kuittasi voitostaan peräti 2,7 miljoonaa dollaria. Kolmanneksi sijoittuivat yhdysvaltalaiset Tom Hoge ja Max Homa tuloksella -23. Kaikkiaan kilpailuun pääsi mukaan 39 viime vuonna kilpailun PGA Tourilla voittanutta pelaajaa.

Rahm kuittaisi voitostaan peräti 2,7 miljoonaa dollaria.

Voit katso videokoosteen sunnuntain ratkaisuhetkistä tämän jutun pääkuvan paikalta.

Tulospalvelu

MAINOS. Tule Timo Karvisen SAM PuttLab -klinikalle perjantaina 17.3.2023 klo 9-16. Klinikan kesto 45 min / oppilas. Varaa aika >>.

Etsi luettavaa