Hyppää sisältöön

Mitä draamaa! Nacho venytti uusintaan Malesiassa – puut pomputtivat voiton Hendille

Nacho Elvira palasi areenalle ja upotti yli kymmenmetrisen birdien!

European Tourin Maybank Championshipin loppu oli vähintään erikoinen. Pelaajat joutuivat ylityötunneille viimeisessä ryhmässä ja odottamattomille uusintarei´ille.

Scott Hend ja Nacho Elvira saivat odotella noin 1,5 tuntia ennen kuin pääsivät ratkaisemaan kilpailun voittoa. Kaiken piti olla kohtalaisen selvää, sillä Nacho Elvira oli yli kymmenen metrin päässä puttaamassa birdietä ja Scott Hend pari metriä lähempänä yhden lyönnin johdossa. 

Ei ollut ei. Nacho Elvira tuli pitkältä tauolta ensimmäisenä lyöntivuoroon ja päätti, ettei kilpailu ole vielä valmis! Elvira upotti birdiensä pitkältä matkalta ja pakotti Hendille paineet. Hend ei saanut sisään ja peli jouduttiin ratkaisemaan uusinnassa.

Hend löi ensin avauksensa kohti oikeaa raffia. Puun runko kuitenkin heitti pallo keskelle väylää loistavaan paikkaan. Elviran avaus päätyi bunkkeriin, josta hän joutui pelaamaan välilyönnin. 

Hendin toinen lyönti oli matkalla viheriön oikean puoleisen bunkkerin ohi kohti katsomorakenteita, mutta jälleen puun runko astui peliin. Yksittäisen palmun runko heitti pallon kohtalaisen hyvään paikkaan greenibunkkeriin! 

Elviran lähestyminen meni seitsemän metriä pitkäksi ja Hendin taidokas nosto bunkkerista reiluun metriin. Elvira ei saanut enää puttia sisään ja Hend pääsi kylmähermoisesti käyttämään onnekkaat pomput. 

45-vuotias kiertueveteraani sai uransa kolmannen ja suurimman voiton Malesiasta. Voitosta hän kuittaa noin 440 000 euroa, nousee Race To Dubai -listalla jopa kymmenen parhaan joukkoon ja maailmanlistalla 150 parhaan joukkoon. 

Kisassa kolmanneksi tuli thaimaalaissensaatio Jazz Janewattananond kaksi lyöntiä uusinnasta hävinneenä. Neljäs oli USA:n Johannes Veerman kolmen lyönnin päässä. 

Etsi luettavaa