Hyppää sisältöön

Mitä bägissä, Tyrrell Hatton? ET:n lippulaivakilpailun voittaja luottaa senioriseiskaan

Tyrrell Hatton pelaa Pingin mailoilla. Hänen caddienaan toimii Mick Donaghy.

Tyrrell Hatton nousi ihmisten tietoisuuteen viimeistään vuonna 2013, kun hän saavutti paikan European Tourille. Sen jälkeen hän voittanut viisi kilpailua, joista viimeisimmän sunnuntaina. Selvitimme, mitä mailoja Hatton käytti kilpailussa.

Tyrrell Hatton, 28,voitti BMW PGA Championsihipin neljän kierroksen jälkeen tuloksella 19 alle parin. Eroa kilpailun kakkoseen, Ranskan Victor Pereziin oli 4 lyöntiä. Kolmannen sijan jakoivat yhdysvaltalainen Patrick Reed ja englantilainen Andy Sullivan tuloksella 14 alle parin.

Hattonille voitto oli merkityksellinen, koska hänen suhteensa BMW PGA Championship -kisaan on lämmin.

Hatton asui nimittäin lapsena lähellä Wentworthiä, ja ensimmäisen kerran hän oli mukana kilpailussa jo 5-vuotiaana, katsojana tietenkin. Hattonin isä Jeff Hatton toimi poikansa valmentajana, ja perheellä oli perinteenä mennä katsomaan joka vuosi kiertueen lippulaivakilpailua. 

”Isäni toi minut usein tänne. Se oli nuorena lempipuuhaani, joten se tekee tästä viikosta erityisen”, Hatton kertoi voiton jälkeen. 

”Yksi muistoista, joka on jäänyt täältä erityisesti mieleeni, on se, kun Vijay Singh melkein osui pallolla minuun. 18. reiän avaus karkasi oikealle, onneksi pallo meni aivan vierestäni eikä osunut. On ilo seistä tänään täällä”, hän lisäsi. 

Hatton nousi voitollaan maailmanlistalla viisi sijaa ja on nyt listalla kymmenentenä.

Mutta entäs ne välineet?  Hatton solmi 11 mailan sopimuksen Pingin kanssa vuonna 2016, mutta vime viikolla hänellä oli kuitenkin bägissään 12 Pingin mailaa, joista yksi on erityisen mielenkiintoinen: Hatton on niitä harvoja tour-pelaajia, jotka käyttävät puuseiskaa. Yleensä huiput käyttävät sen asemesta joko driving ironia tai hybridiä. 

Putterina Hatton käyttää Pingin Vault Oslo -mallia. Vuodelta 2018 Hatton muistetaan putteriepisodista, kun hän kävi ostamassa Golf Galaxysta uuden putterin (Ping Sigma G Darbyn) 172 dollarilla kesken kisaviikonlopun ja pelasi loistavasti päätöskierroksen.

Myöhemmin hän kuitenkin palasi vanhaan luottomailaansa. Alta näet setin, jota Hatton käytti BMW PGA Championshipissä:

Draiveri

Ping G425 Prototype 8.5 astetta

Varsi: Mitsubishi Diamana RF 60 TX

Puukolmonen 

Ping G425 Prototype 15 astetta

Varsi: Mitsubishi Diamana DF 70 TX

Puuseiska

Ping G425 Prototype 20,5 astetta 

Varsi: Mitsubishi Diaman DF 80 TX

Raudat 

Ping i210

Varret: Nippon Modus3 Tour 120 X

Wedget

Ping Glide Forged 3.0 50 astetta, Titleist Vokey SM8 54 ja 60 astetta

Varret: Dynamic Gold Tour Issue X100 

Putteri

Ping Vault Oslo 

Pallo

Titleist ProV1x

Etsi luettavaa