Hyppää sisältöön

Mitä bägissä? – Titleist teki Adam Scottille alkuperäistä paremman kopion klassisesta rautasetistä

Adam Scott on pelannut lähes koko ammattilaisuransa Titleistin 680 rautasetillä. Nyt bägissä on lähes täydellinen kopio 2003 markkinoille tuodusta setistä

Vain alkuperäinen Titleist 680 rautasetti tai sen parannettu kopio kelpaa Adam Scottille. Aussi räväytti perjantaina tulostaululle PGA Tourin Las Vegasin kisassa loistavien lähestymisiensä avulla tuloksen 63,-9.

Syksyn mielenkiintoisimpiin välineuutisiin kuuluu entisen maailmanlistan ykkösen, The Mastersin voittajan Adam Scottin rakkaus Titleistin vuonna 2003 markkinoille tulleeseen 680 rautasettiin.

Tämän mallin taotut bladet ovat olleet hänen bägissään suurimman osan 18 vuoden pätkästä, vaikka aussi on välillä koettanut muitakin malleja.
Alkuviikosta Scottin bägistä bongattiin Las Vegasin kisan alla uudenkarheat ja kiiltävät raudat, joiden lavan ja varren kiinnikekohdassa (hosel) on tyyppimerkintä 681. AS, ja alla teksti, forged (taottu)

Mailat ovat käytännössä yksi yhteen kopio 680 lapamallista, joita valmistettiin vuosina 2003-2005.
Titleist ei ole antanut julkista infoa tai tiedotetta Scottin tuoreista raudoista, mutta PGA Tour.com sai jo 20 vuotta ykkösketjun tähtiin kuuluneelta tähdeltä lausunnon aiheesta.

“Teknologian kehittymisen ansiosta uusi rautasetti on niin täydellinen kopio kuin voi toivoa. Tapa jolla 681. AS on valmistettu, antaa minulle vahvan tunteen siitä, että lapa on aiempaakin vakaampi, myös osumat keskimäärin parempia”, hän nosti uutuuden alkuperäisen edelle.

Saiko Adam Scott perjantain onnistumisistaan siivet alleen viikonlopun kierroksille?

Saiko Adam Scott perjantain onnistumisistaan siivet alleen viikonlopun kierroksille?

GETTY IMAGES

Scottin lausumalle tuo pontta kahden ensimmäisen päivän rautapeli The Summit Clubilla Las Vegasissa. Ensimmäisellä kierroksella hän oli niukasti plussan puolella lähestymisillään Strokes Gained -tilastossa.
Perjantaina Scott järjesti ilotulituksen sisääntulossa, seitsemän viimeistä kahdeksan alle kahdella eaglella. Koko kierroksen SG-luku oli lähestymisisissä murhaava +3,816.

“Olen ollut koukussa 680 malliin pitkän aikaa. Olemme (Titleistin kanssa)  kokeilleet muitakin settejä, muun muassa räätälöimällä 620 MB rautasettiä mieleisekseni siinä onnistumatta.12 kuukauden ajan teimme töitä sen eteen, että löytäisimme hyvän tunteen käsiini mailan kanssa. Kun se ei onnistunut, tämä kopiointiprojekti käynnistettiin.”

Syy, minkä johdosta Adam Scott ei jatkanut vanhalla 680 mailasetillä oli yksinkertainen. Titleistilla ei enää ollut niitä varastossaan.
”Tiedän tarkkaan mitä mailaltani haluan, olen pelannut 680 setillä niin pitkään, että olisi jopa haitallista lähteä hakemaan jotain nykyisestä huomattavasti poikkeavaa”, Scott julisti kiintymystään klassikkosettiin.

Adam Scott ilmoittti artikkelissa, että hänen käytössään oleva setti on oletettavasti ainoa lajissaan, eikä mallia olla tuomassa kulttajamarkkinoille.
”Toivon kuitenkin, että Titleist kykenee valmistamaan niitä sen verran lisää, että pystyn pelaamaan 681. AS -lavalla urani loppuun”, 41-vuotias Scott kertoi hymy huulillaan.

Lähde: PGAtour.com

Adam Scottin bägissä Las Vegasin kisassa viikonloppuna:

Driver: Titleist TSi4, 9 astetta
Varsi: Graphite Design Tour AD DI 7 X

Spoon: Titleist TSi2, 16.5 astetta)
Varsi: Graphite Design Tour AD DI 9 X

Puu-7: Titleist TSi2, 21 astetta 
Varsi: Graphite Design Tour AD DI 9 X

Raudat: Titleist 681. AS (4-9)
Varsi: KBS Tour 130 X
 

Wedget: Titleist Vokey Design SM8 (48-10F, 52-12F, 56-10S, 60-10S)
Varsi: True Temper Dynamic Gold AMT Tour Issue X100

Putteri: Scotty Cameron Xperimental Prototype Rev X11

Pallo: Titleist Pro V1

Lähde:golfwrx.com

Etsi luettavaa