Hyppää sisältöön

Missä edullisin golfseuran jäsenyys 2021? Edullisin jäsenyys maksaa 49 euroa

Hills by GoGolf -kentällä toimivan Hill Side Golfin jäsenyys on Suomen edullisin Kurk Golfin kanssa vuonna 2021.

Vertailimme suomalaisten golfseurojen jäsenmaksujen hintoja. Kalleimman ja edullisimman jäsenyyden hinnassa on merkittävä ero. Viime vuoden golfbuumi ei ole nostanut jäsenmaksuja.

JÄSENMAKSULTAAN SUOMEN edullisimmat golfseurat ovat kirkkonummelainen Kurk Golf ja vihtiläinen Hill Side Golf. Tämä ilmenee maaliskuun puolivälin jälkeen ilmestyvän GoGolf-lehden tekemässä suuressa hintavertailussa, jossa olivat mukana kaikki suomalaiset golfseurat. 

GoGolf-konserniin kytköksissä olevien Kurk Golfin ja Hills by GoGolf -kentällä toimivan Hill Side Golfin jäsenmaksu on tänä vuonna 49 euroa. Hintaero Suomen kolmanneksi edullisimpaan golfseuraan, Aavasaksa Golfiin on pieni: yksi euro.

Neljätoista golfseuraa myy jäsenyyttä tänä vuonna alle 70 eurolla.

Kallein jäsenyys on Helsingin Golfklubissa (HGK), jossa se maksaa 410 euroa eli kahdeksan kertaa enemmän kuin kolmessa halvimmassa seurassa.

HGK:n eli Talin korkeaa hintaa selittää se, että kyseessä on yhdistyspohjainen kenttä, jossa seura vastaa myös kentänhoidosta. Tällaisilla yhdistyksillä pelimaksu ei ole yleensä yhtä suuri kuin osakepohjaisten kenttien pelaamisesta maksettava hoitovastike. Se tasoittaa aktiivisen harrastajan pelaamisesta maksamiaan hoitokuluja.

Yhdistyspohjaisia kenttiä Suomessa ovat myös esimerkiksi turkulainen Aura Golf ja Ahvenanmaalla sijaitsevat Ålands Golfklubb, joissa on HGK:n tapaan korkea jäsenmaksu ja kohtuullinen pelikausimaksu.

EDULLISEN JÄSENMAKSUN seurat soveltuvat hyvin sellaisille pelaajille, jotka haluavat pelata useilla eri kentillä tai jotka pelaavat ylipäätään vähän. Tällaisten pelaajien määrä on lisääntynyt Suomessa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Seurajäsenyyteen sisältyvät aina tasoituksen ylläpito sekä Suomen Golfliiton tarjoamat jäsenedut, kuten neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Golflehti sekä tapaturma- ja vastuuvakuutus golfkentällä sattuvien vahinkojen varalle. Näistä palveluista ja eduista golfseurat tilittävät Golfliitolle 30 euroa jokaisesta aikuisjäsenestä ja 9 euroa jokaisesta juniorijäsenestä. 

Tasoituksen ylläpito on nykyään helppoa Golfliiton sähköisen eBirdie-sovelluksen ansiosta, eikä paperista tuloskorttia tarvitse enää palauttaa tasoituskierroksen jälkeen omaan kotiseuraan. Viime vuonna tehdyn tasoitusjärjestelmä- ja digiuudistuksen myötä tasoituskorttien suosio kasvoi merkittävästi.

VIIME VUODEN golfbuumi ei ole nostanut jäsenmaksun hintaa golfseuroissa, sillä golfseurojen jäsenmaksun keskihinta on käytännössä sama kuin viime vuonna: 100 euroa. Jäsenmaksujen mediaani on 90 euroa. Mediaani tarkoittaa suuruusjärjestykseen asetettujen jäsenmaksujen keskimmäistä hintaa. Siinäkään ei ole tapahtunut muutosta viime kauteen verrattuna.

Suurimmalla osalla golfseuroista jäsenmaksu onkin pysynyt samana. Yhdessätoista seurassa jäsenmaksu on noussut ja kolmessa laskenut.

Eniten jäsenmaksu on laskenut Vihdissä sijaitsevassa Hill Side Golfissa (nykyään Hills by GoGolf). 30 euron hinnan laskua selittää se, että hinta pudotettiin vastaamaan toisen GoGolfin pyörittämän golfkentän eli Kurk Golfin jäsenmaksua.

Suurimman hinnankorotuksen jäsenmaksuun on tehnyt Gumböle Golf (GG), jossa hinta on noussut 20 euroa. Nykyinen hinta (99 euroa) on sama kuin Espoon Golfseurassa (EGS). GG ja EGS muodostavat yhdessä Espoo Golfin.  

Muissa golfseuroissa, joissa hinta on muuttunut, jäsenmaksu on 5 tai 10 euroa korkeampi tai matalampi kuin vuosi sitten.

HINTAVERTAILU LUKIESSA kannattaaa pitää mielessä, että jotkut golfseurat tarjoaa jäsenilleen erilaisia rahanarvoisia etuja. Etujen arvo vaihtelee merkittävästi niitä tarjoavien seurojen välillä, eikä niitä ole huomioitu hintavertailua tehtäessä.

Joidenkin seurojen jäsenmaksuun sisältyy kylkiäisenä esimerkiksi green fee tai ilmainen osallistuminen golfseuran mestaruuskilpailuihin, vaikka pelaajalla ei olisikaan pelioikeutta kentälle. Golfseurojen tarjoamat edut selviävät golfkenttien nettisivuilta.

Tässä ovat Suomen 25 edullisinta golfseuraa: 

Listalta puuttuu GoGolf Turku Ry:n jäsenyys, minkä saat ostettua nyt hintaan 49 €

Seura Aikuinen Juniori
1. Hill Side Golf 49 € 35 €
2. Kurk Golf 49 € 34,90 €
3. Aavasaksa Golf 50 € 25 €
4. Revontuli Golf 55 €* 32 €
5. Oulunjokilaakso Golf 58 € 25 €
6. Himos-Patalahti Golf 59 € 25 €
7. Anola Golf Club 60 € 40 €
8. Lampila Golf 64 € 25 €
9. Nordcenter Golf & Country Club 65 €** 50 €
10. Syväri Golf 65 € 30 €
11. Vierumäen Golfseura 67 €*** 33 €
12. Vihti Golf 68 € 39 €
13. HIFK Golf 69 € 50 €
14. Lepaa Golf 69 € 34,50 €
15. Kotojärven Kartanogolf 70 € 30 €
16. Kullo Golf 70 € 35 €
17. Tapiola Golf 70 €** 25 €
18. Eerikkala Golf 70 € 35 €
19. Levi Golf 70 €*** 10 €
20. Alastaron Golf 70 € 25 €
21. Helsingin Golfmiehet 75 € 35 €
22. Ruukkigolf 75 € 43 €
23. Sea Golf Rönnäs 75 € 35 €
24. Rantasalmi Golf 75 € 40 €
25. Golf-Virrat 77 € 33 €

* 1.4. alkaen 65 euroa.

** Jäsenyys mahdollista ainoastaan osakkaille ja pelioikeutetuille.

*** Seuralla on käytössä liittymismaksu

Hintatiedot keräsi taulukkoon Jussi Isotalo

Kaikkien golfseurojen hintataulukko ilmestyy GoGolf-lehden numerossa 1/21.

Etsi luettavaa