Hyppää sisältöön

Minjee Leen rauhallisuus valttia U.S. Women´s Openissa – Matilda Castren 57:s ennen finaalikierrosta

Minjee Lee muodostaa veljensä Min Woo Leen kanssa maailman parhaan sisarusparin. Min Woo voitti 2016 US Junior Amateurin, ja pelaa nykyään DP World Touria. KUVA: GETTY IMAGES

Australian Minjee Lee -13 pitää hallussaan kolmen lyönnin johtoa, ykköshaastaja Mina Harigae (-10) ei ole koko urallaan voittanut LPGA:n kisaa. Leen lisäksi Ruotsin Ingrid Lindblad (-6) teki US Openin amatöörien kolmen kierroksen ennätyksen.

Pöytä on Pine Needles Lodge & Golf Clubilla katettu 26-vuotiaalle Minjee Leelle.

Edelliskaudella uransa ensimmäisen major-voiton saavuttanut Lee on pelannut vahvan alkuvuoden ja kivunnut Strokes Gained -tilastossa kierrostuloksien vertailussa Tourin kakkoseksi.

Lee voitti jo kymmenen vuotta sitten US Girl´s Junior Championshipin.

US Women´s Openissa otteet ovat ennen meneillään olevaa kisaa takkuilleet. Aussi ei kahdeksalla ensimmäisellä yrittämällä ollut kertaakaan kymmenen joukossa.

Pine Needlessa hän kuitenkin ottanut valtikan käteen, eikä kuluvan kauden heikoin osanen, puttipeli, ole noussut haasteeksi.

Lauantaina Lee (67-66-67,-13) otti nimiinsä kisan kolmen kierroksen tulosennätyksen.

Peliseuraksi ja kirittäjäksi lähtee USA:n Mina Harigae, joka ei ole vuonna 2010 käynnistyneellä LPGA-urallaan voittanut kertaakaan.

Kilpailuja on plakkarissa jo 256.

Haastajakiertueelta, Epson Tourilta löytyy tätä edeltävältä ajalta kolme ykköstilaa.

Lähtökohta sunnuntain kierrokselle kärkiparissa Lee-Harigae on selvä.

Harigaen nousu uran ensimmäiseen voittoon 12 vuoden urakoinnin jälkeen majorissa olisi jättiyllätys.

Tätä tukee vielä se, että kuluvalla kaudella Leen Strokes Gained -tilasto on haastajaan nähden kierrosta kohden 2,750 lyöntiä parempi.

Kannustusviesti Karrie Webbiltä

Lee nosti lauantain jälkeen haastattelussa pyydettäessä yhden vahvuutensa.

”Olen varsin rauhallinen kentällä, se on luonteenpiirteeni. Mielialani pysyy tasaisena, en kulje ääripäästä toiseen pelin mukana.”

Leen lapsuuden esikuva ja idoli Karrie Webb voitti samalla kentällä US Openin 2001 vuosituhannen suurimmalla marginaalilla, kahdeksalla lyönnillä.

Webb oli Annika Sörenstamin valtakaudella 1990-luvun toiselta puoliskolta 2000-luvun alkupuoliskolle asti ruotsalaisen kovin kilpakumppani, joka voitti 41 kertaa LPGA:lla. Näistä seitsemän oli major-kisoja.

”Karrie laittoi minulle jo perjantaina tekstiviestin. ”Jatka samaa rataa, let´s go Aussie”, Lee kertoi saamastaan kannustuksesta.

Kolmantena kisassa oleva yllättäjä, Englannin Bronte Law (-7) on kuuden lyönnin päässä.

Tuloksessa -6 on kuusi pelaaja, näiden joukossa ruotsalainen amatööri Ingrid Lindblad sekä Womens´Openin hallitseva mestari Anna Nordqvist.

USA:n ykköstähdet Nelly Korda (-5) ja Lexi Thompson (-2) ovat liian kaukana voittaakseen ilman Leen täydellistä sulamista.


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Matilda Castrenin haasteet lähestymisissä ja putissa

Matilda Castren (69-74-76,+6) on sijaluvulla 57. Sunnuntaina hän lähtee kierrokselleen klo 16.26 Suomen aikaa, ja lopettaa kierroksensa ennen viimeisten parien starttia.

Pelikaveriksi tulee USA:n Brittany Altomore.

Matilda Castren on selvittänyt US Openissa pallonsa kahdella reikään bunkkerista yhtä kallista virhettä lukuunottamatta.
KUVA: PETRI TIMONEN

Perjantain ja lauantain kierroksilla suomalaistähden avauskierroksen lento katkesi yhteensä kolmeen tuplaan ja triplaan, johon liittyi kahden lyönnin rangaistus pelaajan aiheuttamasta pallon aseman parantamisesta.

Castren erehtyi luulemaan hiekkapalloa irtorikiveksi bunkerissa.

Poistaessaan tätä pallonsa vierestä, se osoittautui koostumukseltaan pelkäksi hiekaksi, josta kolahti kaksi rangaistuslyöntiä.

Castren otti tapahtuneen luonnollisesti raskaasti, tuskaa lisäsi kuudella viimeisellä vielä tupla, joka tuli avauksen mentyä kentän rajojen ulkopuolelle, sekä viimeisen reiän bogey.

Avauksissa hän on kuitenkin löytänyt väylän jokaisella kierroksella 12 kertaa, missannut vain kahdesti.

Viheriöosumissa trendi on laskeva 15-13-11. Puttimäärä viheriöosumiin nähden (31-32-32=95) on korkea.

Kisaa johtavalla Leellä puttien määrä on 11 lyöntiä pienempi, yhteensä 84.

Bunkkerit Castren on selvittänyt puhtaasti kahdella reikään edellämainittua episodia lukuunottamatta, yhteensä kuusi kertaa seitsemästä.

Castren on selvittänyt cutin majoreissa meneillään oleva kisa huomioiden kuusi kertaa seitsemästä. Sijoitukset viidessä aiemmassa ovat olleet välillä 19-30.

Sunnuntaina on tilastoihin tulossa näitä heikompi sijoitus, jollei Matilda löydä torstain tapaista virettä.

Eroa sijalukua 24:s jakaviin pelaajiin on viisi lyöntiä.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kanavillaan U.S. Women´s Openin suorana klo 20.00-03.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa