Hyppää sisältöön

Minea Blomqvist-Kakko keskittyy golfkoulun kehittämiseen: ”Aika ei riitä harjoitteluun”

Minni Blomqvist-Kakko keskittyy syksyn ja talven aikana ensisijaisesti golfkoulun toiminnan kehittämiseen

Kahden lapsen äidin energia menee oman yrityksen pyörittämiseen. Juniorien innostamisen golfin pariin hän näkee oleellisena asiana lajin markkinoinnissa perheiden yhteisenä harrastuksena.

Minea Blomqvist-Kakko palasi syksyllä kilpakentille osallistuen kahteen LET:n kilpailuun.  Menestys jäi vaatimattomasti,  kierrostulokset painuivat lähelle 80 lyönnnin rajaa.

”Valmistautumisaika jäi todella lyhyeksi, mutta halusin käydä koettamassa, miltä kilpaileminen maistuu ja missä Tourilla mennään. Roope (aviomies) kyseli etukäteen, että miksi lähdet heikosti valmistautuneena? Ehkä siinä oli vähän tarvetta päästä irtautumaan,  saada ”lomaa” arjen kiireiden keskellä”, Minni kertoo.

LET:lla pelataan vielä Espanjan ja Kenian osakilpailut, jotka hän jättää ehdoitta väliin.

”Ei ole mitään syytä lähteä matkaan. Minun aikani kilpaillla tulee aikaisintaan huhtikuussa, on sen verran muita kiireitä päällä.”

Karsinnoissa pitää löytää oma tapa toimia

Minea Blomqvist-Kakko on seurannut Matilda Castrenin pelejä LPGA Tourin karsinnoissa ja pitää saman seuran kentällä ( Espoon Golfseura) uransa aloittaneelle ”Maddelle” peukkuja ylhäällä kun keskiviikkona käynnistyy neljän kierroksen mittainen loppusuora.

”Hyvä meno ja fokus tuntuu Maddella olevan. Näyttivät saaneen Petteri Nykyn kanssa hyvän käsikirjoituksen tekemiseen.  Nyt vaan hyvällä itseluottamuksella päätyyn asti”, Minni kannustaa.

Hänellä itsellään on pitkä ja kivinenkin tie LET:n ja LPGA Tourin karsinnoissa.

2003 ET:n karsinnnoissa Minni teki karsintojen viimeisellä reiällä tuplan ja sai tästä johtuen vain vaillinnaisen kortin ensimmäiselle ammattilaiskaudelleen.

”Löin veteen 18:lla, siinä jäivät seuraavana yönä unet hyvin vähille. Onneksi pääsin kuitenkin lähes kaikkiin kisoihin mukaan ja hyvä menestys, lopulta voitto Unkarin kilpailussa varmisti työpaikan seuraavalle kaudelle.”

Tähdenlento suuntasi syksyllä 2005 LPGA Tourin karsintoihin, mutta putosi jo ensimmäisessä vaiheessa Kaliforniassa.
”Mulla oli ammatticaddie pestattuna. Jostain syystä emme päässeet samalle kartalle. Tuntui, että oma äiti olisi ollut siinä tilanteesa parempi ratkaisu.”

Seuraavalla kaudella Blomqvist-Kakko pääsi finaaliin, mutta niukasti ulos täyden kortin saaneiden ryhmästä.

”Lähdin rohkeasti mukaan kauden käynnisttyä  maanantaikarsintoihin, joista aukenikin pelipaikkoja jotta sain jalkaa oven väliin”, Minni muistaa vuodelta 2007.
Seuraavana vuonna hän pelasi uransa parhaan kauden, oli LPGA Tourilla lähes perättäisinä viikkoina kolmas, viides ja seitsemäs. Maailmanlistalla sijoitus oli parhaimmillaan 61:s. Samalla kaudella hän voitti Finnair Mastersin ja oli parhaana eurooppalaisena British Openissa 16:s.

Esikoispaika Elmerin syntyminen 2010 katkaisi pelit, mutta 2012 Minni oli upeasti karsintafinaalin seitsemäs ja sai täyden kortin caddienään Immu Korvenmaa, joka tuolloin rakensi omaa uraansa USA:ssa.

Neljännen kerran hän osallistui karsintaan 2017, mutta työpaikkaa ei irronnut.

”Karsinnat ovat oma maailmansa. Siellä on pidettävä itsensä kylmänä ja löydettävä ne omat jutut, joiden kautta saa haluamansa. Madden tapa sulkea itsensä ulos tiedostamatta sijoitustaan on hänelle sopiva, minulle se tuskin olisi istunut. Oli tärkeää saada näkymä siihen, mitä kortin saavuttamiseen tarvitaan.”

Yrittäjän elämä on kiireistä

Minni & Roope Golf Schoolin ensimmäinen kausi Pickalassa on takana.

”Valtavasti on oppinut uusia asioita golfyhteisön toiminnasta ja yrityksen pyörittämisestä. Yrittäjänä on kantapään kautta oppinut senkin, että hyvin monet rutiinitkin täytyy hoitaa itse, muuten ne vaan jäävät tekemättä. Muistiinjääneistä asioista kaikki ovat posiviivissävytteisiä. Kun on sellainen tuntemus, tiedostaa olevansa oikealla alalla ja oikeassa paikassa. Nautin joka kerta kun suuntaan Pickalaan, siitä on tullut toinen koti.”

”Meillä on hyvä tiimi kasassa. Nyt on meneillään talvikauden ja tulevan kevään, kesän palveluiden markkinointi ja myynti. Pickalan oman väen ja uusien pelaajien kouluttaminen on ensisijainen tavoite. Siihen liittyvät yrityksille luotavat golfpäivät ja tilaisuudet, joissa näen valtavasti potentiaalia.”

Torstaina Minea Blomqvist-Kakko on menossa espoolaiseen kouluun kertomaan viidesluokkalaisille golfammattilaisen ammatista.

”Mitäköhän minä niille kertoisin. En ole vielä suunnitellut. Sen olen kyllä entistä enemmän huomannut, että lasten innostamisen kautta myös vanhemmmat saadaan golfiin mukaan. Etenkin naiset, jotka turhan helposti jättäytyvät kotiin hoitamaan perhettä. Tämänkin takia juniorien saaminen kentille on golfin tulevaisuuden kannalta hyvin merkityksellistä, Minni Blomqvist-Kakko tähdentää haastattelun lopuksi.

Etsi luettavaa