Hyppää sisältöön

Min Woo Lee haastaa The Openin sankarit Abu Dhabissa – Sami Välimäen putteri jäässä

Min Woo Lee jatkaa kalenterivuoden debyytissään loistovirettään. KUVA: GETTY IMAGES

Australian 24-vuotias suurlupaus saa sunnnuntaina Yas Linksin kentällä kirittäjikseen kanssaan johtopaikkaa jakavat Shane Lowryn (-13) ja Franceso Molinarin (-13). Sami Välimäen (-2) sijoitus on 59.

Yas Links Abu Dhabin kentällä saatetaan sunnuntaina nähdä todella jännittävä loppuratkaisu, jossa useampi pelaaja kisaa ykköstilasta vielä viimeisellä reiällä.

Kolmen lyönnin sisällä on peräti 15 pelaajaa, näiden joukossa hyvällä kattauksella sekä menestyneitä konkareita, kuin myös vasta kohden parhaita vuosiaan matkalla olevia tulevaisuuden supertähtiä.

Min Woo Lee voidaan luokitella jälkimmäisiin. Merkki laadusta on se, että hän amatöörinä terävimpiin huippuihin noussut aussi oli 22-vuotiaana paras Scottish Openissa vuonna 2021, ja nousi tuollloin maailmanlistalla 50:n joukkoon.

Korealaissyntyisellä Leellä on isoisiskossaan roolimallia, sillä 26-vuotias Min Jee Lee on voittanut kahdesti majorin, ja on hallitseva mestari US Openissa.

Min Woo Lee sai tuloskunnostaan kiinni syksyllä yltäen kuudessa edellisessä kisassaan kolmasti kolmanneksi, kerran neljänneksi, kahdeksanneksi, huonoimmillaankin sarjassa sijoitus oli 12:s.

Nuorukaisen valmiudesta menestyä isoissa kisoissa kertoo se, että edelliskaudella hän oli ensimmäisellä yrittämällään The Mastersissa 14:s, The Openissa 21:s ja ja US Openissa 27:s.

Sunnuntaina lisäkiihoketta voitontavoittelulle tuo se, että voitto käytännössä varmasti nostaisi hänet maaliskuun lopun maailmanlistalla 50:n joukkoon ja toisi kutsun The Mastersiin.

Shane Lowrey on ykkkösuosikki

Kauden ensimmäisessä rahakkaassa DP World Tourin kisassa ykkössuosikki voittajaksi on nykyisistä asemista Shane Lowry, vuoden 2019 sankari sekä Abu Dhabissa, kuin myös The Openissa.

Vaikka pelaaja ei olisikaan taikauskoinen, mahdollinen voiton uusiminen Abu Dhabisssa nostaisi Lowryn itseluottamusta myös Royal Liverpoolin kentällä pidettävän The Openin lähestyessä.

Irlantilainen on tuoreimmalla maailmanlistalla 20:s, ja käytännössä hän on varma mies myös Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen.

Voitontavoittelijoista kokenutta kaartia edustavat myös nelikymppiset Francesco Molinari (-13), Alex Noren(-10), sekä seniori-ikäiset Padraig Harrington (-11) ja Richard Bland (-10).

Harringtonin lauantain tulos 64,-8 oli kierroksen paras yhdessä kahden muun pelaajan kanssa.

Tulevaisuuden tähdiksi kärkipään miehistä voidaaan nostaa Leen lisäksi paikkaa Ryder Cupista hakevat Adrian Meronk (-11) ja Guido Migliozzi (-11).

Sami Välimäen putteri jäässä

Sami Välimäki (67-75-72,-2) on kolmen ensimmäisen päivän ajan pärjännyt mainiosti avauksissa ja lähestymisissä.

Näillä kahdella osa-alueella Välimäki on jättänyt keskivertopelaajaa yhteensä peräti 5,2 lyöntiä. Vastaavasti viheriön ympäristössä ja ”leipälajissaan” putteri kädessään viheriöllä hän on ottanut miinusta yhteensä 6,03 lyöntiä.

Etenkin puttaaminen on ollut Välimäelle tervanjuontia, kierrosta kohden hän on hävinnyt kisan keskiarvopelaajalle 1,6 lyöntiä.

Sunnuntain kierroksella mahdollisuudet tuloslistalla nousemiseksi ovat hyvät, sillä lähipeli ja puttipeli saattavat parantua toiseen ääripäähän yhdessä yössä, draivaamisen ja lähestymisten osalta todennnäköisyys samaan on huomattavasti pienempi.

Kärkikymmenikköön Välimäellä ei ole asiaa, 30:n ensimmäisen joukkoon kipuaminen on viiden lyönnin päässä.

Kärkikolmikko Lowry-Molinari-Lee lähtee kierrokselleen klo 9.50 Suomen aikaa.

Sami Välimäen maila kopsahtaa palloon ykköstiiltä klo 6.06.

Elisa Viihde Viaplay näyttää neljännen kierroksen suorana klo 9.30-16.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa