Hyppää sisältöön

Milloin Tommy Fleetwood saa pään pois puskasta? – Yleisönsuosikki on pelannut vihkoon jo 1,5 vuotta

Tommy Fleetwoodin peli on soinut  jo 1

Ryder Cupin supersankari, The Openin kakkonen ja maailmanlistan yhdeksikkö oli matkalla supertähteyteen. 2019 kauden jälkeen Tommy Fleetwoodin alamäki on olllut kuitenin jyrkkää.

Tommy Fleetwood oli Irish Openin alla sijoitettu yleisönsuosikki, joka sijoitettiin tähdittämään Rory McIlroyn ja edellisvuoden voittajan John Catlinin kolmikkoa. 
Ennakkosuosikkia hänestä ei kuitenkaan pystynyt  kukaan tekemään, niin ponnettomasti 30-vuotias englantilainen on pelannut pitkään.

Kuluva kausi on hänelle pelkkiä sijoituksia mitaten koko ammattilaisuran heikoin. Kolme sijoitusta kymmenen joukkoon, lyöntipelissä paras sijoitus seitsemäs.
1,5 vuoden takaiselta maailmanlistan yhdeksänneltä tilalta hän on pudonnut 33:ksi.

Mount Juliet Estatessa Fleetwood oli  ennen viimeistä päivää 12:s,  eroa Lucas Herbertiin oli kuusi lyöntiä.
Irish Openin tavoitteleman mediahuomion kannalta Herbert ja hänen sunnuntainen parinsa Johannes Veerman eivät ole järjestäjien ja Tourin kannalta parhaita huomion nostattajia.

Mount Julietissa pelatuisssa ET:n kisoissa  voittajat ovat olleet todellisia legendoja, Sam Torrance (1995), Tiger Woods 2002) ja Ernie Els (2004)
Rory McIlroy (-2)   sai vain toisella kierroksellaan peliä kulkemaan,  hänen sijoituksensa  tulee olemaan noin 60:s, eli kisa oli  mestarille täydellinen pannukakku.
Shane Lowry  (-9) jää myös varmuudella kärkikymmenikön ulkopuolelle neljä kierrosta McIlroyn tavoin jo pelattuaan.

Olympialaisiin kolmantena varamiehenä,  Ryder Cupiin vaaditaan lisänäyttöjä

Fleetwoodilla on silkinohut mahdollisuus nousta taistelemaan Mount Julietissa vielä kärkisijoista, jopa voitosta. Eroa Herbertiin (-15) oli viisi lyöntiä Fleetwoodin (-10) pelattua viisi reikää.
Hän tarvitsee lisänäyttöjä Ryder Cupiin, jonka karsinnassa alkaa viimeinen rypistys Scottish Openista. Sijoituksista saatavien pisteiden painoarvoa nostetaan Irlannin kisan jälkeisissä taistoissa.

Olympialaisiin Fleetwoodille avautui paikka hänen edellään olleiden Tyrrell Hattonin, Matthew Fitzpatrickin ja Lee Westwoodin kieltäydyttyä Tokioon matkustamisesta.

Syitä Tommy Fleetwoodin pitkäaikaiseen pelilliseen lamaan on vaikea hahmottaa. Perisynniksi on muodostunut aivan liian usein sulaminen kärjestä tai kärjen tuntumasta ratkaisuhetkien lähestyessä. 
Fleetwood on kisojen kautta profiloitunut mukavaksi kaveriksi, joka on pehmeä loppusuoralla.

Kapteeni Padraig Harrington on kovan paikan edessä, mikäli Fleetwood ei nappaa suoraa paikkaa joukkueeseen. Etenkin USA:ssa pelatuissa PGA Tourin kisoissa hän on ollut  koko uransa ajan vaikeuksissa. 
Muistutukseksi vielä, syksyn Ryder Cup pelataan valtameren takana.

Tommy Fleetwood on sopivan haastavalla tavalla selkä seinää vasten . Tasonnostoa on tultava, muuten hänen paikkansa Harringtonin joukkueessa on varsin epävarma, vaikka nimi toistaiseksi onkin suoran paian saavien joukossa.
Karsintaa pelataan korotetuin pistein Scottish Openista  BMW PGA Championshipiin (-12.9) asti.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät Irish Openin neljännne päivän suorana klo 15.00-20.00

Tulospalvelu

Ryder Cup
 

Etsi luettavaa