Hyppää sisältöön

Miljoonajahti jatkuu: Kalle Samooja tiukasti kärjen tuntumassa

Kalle Samooja pelaa pitkästä aikaa kilpailussa.

Kalle Samooja on kahden lyönnin päässä kärjestä Scottish Openissa 15 reiän jälkeen. Kilpailun voittaja kuittaa peräti miljoona euroa.

Tulostaso Scottish Openissa on ollut toisenakin päivänä odotetun kova. Menestyäkseen yli kuuden miljoonan euron kokonaispotin kisassa on pelattava hurjasti alle parin. Edellisvuonna Berndt Wiesbergerin voittotulos oli -22.

Torstaina kärkeen kiihdytti Lee Westwood (-9), joka ei löytänyt eilistä huippuvirettä perjantain aamukierroksella. Hän on kahden kierroksen jälkeen tuloksessa yhdeksän alle pelattuaan tänään pariin. Tulos oli yhdeksän lyöntiä eilistä heikompi.

Kaikki neljä suomalaista starttasivat kierrokselleen aamuryhmissä.

Kalle Samooja on jatkanut tänään siitä, mihin eilen jäi. Torstaina tuloksen 65 (-6) pelannut Samooja on tätä päivää kolme alle parin ja yhteistuloksessa -9. Hän jakaa Westwoodin kanssa kolmatta sijaa vain kaksi lyöntiä kärjessä olevaa Lucas Herbertiä (-11) perässä. Robert Rockia on toisena tuloksella -10. Kumpikaan heistä ei ole vielä pelannut kierrostaan loppuun.

Televisiossa paljon ruutuaikaa saavalla ja tarkasti palloa lyövällä Samoojalla oli hyvät birdie-paikat rei’illä 14 ja 15, mutta putit eivät tällä kertaa uponneet.

Edellisvuonna Samooja pelasi vankan kisan päätyen yhteistuloksen -16 sijoittuen 20:nneksi. Viikon ilonaihe vuosi sitten oli hole-in-one, jonka turkulainen teki avauspäivänä 15. reiällä.

Myös Sami Välimäki jatkoi hyviä esityksiään. Hän kiersi Reneissance Clubin links-kentän 68 lyönnillä. Tänään tulos oli lyönnin heikompi. Yhteistulos on viisi alle parin, jolla hän päässee erittäin hyvistä asemista viikonlopun kierroksille. Tällä hetkellä Välimäki jakaa 12:ta sijaa.

Mikko Korhonen oli yhdeksän reikää pelattuaan yhteistuloksessa -4. Korhonen on tätä päivää yhden alle parin 13 reiän jälkeen. Hänen on 19:ntenä.

Kisan neljäs suomalaisedustaja Tapio Pulkkanen on myös kiinni jatkopaikassa. Hänen yhteistuloksena -2 ja sijoitus jaettu 37:s. Eroa ennustettuun cut-rajaan on kaksi lyöntiä.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana V Sportilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa