Hyppää sisältöön

Miksi Mastersista näytetään ”vain” päälähetys Suomessa?

Jordan Spieth on avauskierroksella viimeisessä ryhmässä ja TV-kuvissa

The Masters -kiima on korkeimmillaan. Kisa alkaa Suomen aikaa jo iltapäivällä, mutta lähetys itse avauspäivästä käynnistyy vasta kello 22.00. Mastersin TV-oikeudet ovat aina olleet yksi suuri mysteeri ja se selittää myös sen miksi sen katsomisesta on tehty monella mittarilla vaikeaa.

Mastersin mystiikkaan kuuluu myös melko pelkistetyt lähetysoikeudet. Suomessakin on totuttu siihen, että luvassa on ”pelkästään” iltalähetys, jossa kuvataan viimeisten ryhmien otteita. Syy tähän on hyvin selkeä – Masters omistaa itse kaikki oikeudet kilpailuun ja sen lähetyksiin. 

Augustan sikarikerho pyörittää yhtä maailman suurinta urheilutapahtumaa juuri kuten he lystäävät. Se on myös suuri rahantekoväline, jonka TV-oikeudet maksavat mammonaa. Ainoa kanava, joka näyttää Mastersista muuta kuin päälähetyksen on Masters.com -sivusto, joka tarjoaa lähetystä vain USA:ssa oleville. 

Golf Channel lähettää koko päivän omaa lähetystään Mastersista, mutta heilläkin on käytössään vain range -kuvaa. Itse pelikuvan oikeudet omistava Augusta ei ole myynyt palvelua mihinkään päin maailmaa, vaan myynnissä on ainoastaan päälähetys. 

Masters.com -sivusto ei näytä ollenkaan päälähetystä, vaan se tarjoaa ainoastaan Amen Corner -livet, sekä Featured Group -lähetyksiä. 

Avauskierroksen lähetys Ruutu+ palvelussa käynnistyy tänään kello 22.00. Selostamossa suomenkielisessä lähetyksessä ovat torstaina Teemu Tyry ja Petteri Nykky

Etsi luettavaa