Hyppää sisältöön

Mikko Rantanen, Milla Hallanoro ja Timo Eskeli – Speedgolfissa tutut mestarit

SM-kisojen mitalikolmikko: Jari Pitkälä

Speedgolfin kotimainen parhaimmisto kokoontui Taliin, jossa helteisessä kelissä paras yksittäinen kierrostulos oli 71,par, sekä nopein kierros yhdellä mailalla 42 minuuttia ja 51 sekuntia

Speedgolfin SM-kilpailut pelattiin Helsingin Golfklubilla Talissa, jossa juoksumatkaksi tulee molemmilta tiiauspaikoilta (keltainen/punainen ) noin 7,4 kilometriä.
Korkeuserojakin tasaiseksi luonnehditulla kentällä on jopa 50 metriä

Avoimen sarjan kultamitalin pokkasi puolustava mestari, Pickala Golfia edustava Mikko Rantanen 7 minuutin ja 26 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Kytäjä Gofin Jari Pitkälään.
Kolmanneksi sijoittui ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Auran Golfin Marko Kuningas. 

Tasaisuus taas Rantasen vahvuutena – 17 viheriöosumaa

50-vuotiaan Rantasen valttina oli tasaisuus. Kierrostulokset 72 ja 71 aikaan 49:25 ja 50:10, jossa ensimmäisellä kierokselle lyönti oli epävarmaa, mutta lähipeli pelasti.
Toisella kierrokselle Rantanen löi 17 griini- ja 12 väyläosumaa, joka antoi mahdollisuuden juosta rauhallisemmin, koska haasteita oli palautumisen kanssa kuumalta ensimmäiseltä kierrokselta.

Kuningas oli Rantasta vain neljä minuuttia perässä ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta toisen päivän golftulos 84 tiputti hänet pronssille.
Kuninkaan pelivauhti oli koko porukan kovin kierrosajoilla 46:23 ja 46:52.

Henrik Honkalehto pelasi kilpailun nopeimman kierroksen yhdellä mailalla aikaan 42:51.

Pitkälä nousi väkevän toisen kierroksen ansiosta hopealle golftuloksella 72 ja lähes samalla ajalla kuin eilen, 49:08.
Pitkälän toisen päivän menestystä avitti putteri vaihto, jossa ensimmäisellä kierroksella käytety löytyy ”putterien hautausmaalta”.

Speedgolfin suomenmestaruus oli Rantaselle kolmas (2017, 2020, 2021) ja hopea Pitkälälle toinen (2017, 2021). 

”Ensimmäinen kierros on ehkä speedgolfurani rankin. Hukkasin pallon ekan draivin jälkeen, jossa kului aikaa ja Marko tuli perässä kovaa vauhtia. Jouduin lisäämään vauhtia ja kuumassa kelissä syke nousi aivan liian korkealla heti kieroksen alussa eikä se siitä enää tasaantunut. ”

”Lyönti oli koko kierroksen epävarmaa, mutta tehokas lähipeli toimi ja kierros pysyi kasassa. Keskisyke oli n 50 min kierroksella 168 eli n 90% maksimista. En palautunut kunnolla toiselle kierrokselle ja lähdin pelaamaan hitaasti, joka toimi. Lyönti oli luotisuora ja 17 griiniosumaa mahdollisti kevyellä juoksulla mestaruuden, josta olen erittäin ylpeä”, raportoi Rantanen.

MM-kilpailujen ajankohta epäselvä

Rantasen tavoitteena on puolustaa vuonna 2018 voittamaansa speedgolfin maailmanmestaruutta, mutta kilpailun ajankohta on koronatilanteen takia epävarma. Kilpailu on jo kaksi kertaa peruttu Japanissa ja se järjestetään todennäköisesti 2022. Pitkälällä on myös tähtäin kyseisessä kilpailussa.

Speedgolfin naisten sarjan SM-kullan vei odotetusti Pickala Golfin Milla Hallanoro hienolla tuloksella 74 aikaan 53:42.
Milla on myös avoimessa sarjassa mukana sijoittuen viidenneksi. Hopeaa pokkasi Suur-Helsingin Golfin Tiina Oikarainen.

Senioreiden suomenmestaruuden vei niin ikään Pickala Golfia edustava 60-vuotiais Timo Eskeli. Eskeli on voittanut senioreiden suomenmestaruuden myös vuosina 2017, 2018 ja 2020 gasellimaisella kevyellä juoksullaan.

Speedgolf on golfin hieno alalaji, jonka merkitys golfin markkinoinnissa ja lajin mielikuvien synnyttämisessä on merkityksellinen. Kilpailumuotona sen suosio ei kotimaisten pelaajien mainiosta kansainvälisestä menestyksestä huolimatta ole ottanut tulta alleen.

SM-kisoissa oli kolmessa eri sarjassa 16 osallistujaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa