Hyppää sisältöön

Mikko Korhosen rahastolle 40 000 euron lahjoitus Lappajärveltä: ”Uskomaton fiilis, iso kiitos”

Mikko Korhosen ja Phil Mickelsonin Open Championshipissa ikuistetusta valokuvasta taiteiltu piiirros myytiin Tippukivi Openin yhteydessä pidetyssä huutokaupassa huutokaupassa

The 59 Fund by Mikko Korhonen sai todella ison pesämunan Kivitippu Pro Invitational-kisan huutokaupassa. Korhosen ja Phil Mickelsonin kuvasta piirretty taulu vaihtoi omistajaa 12 000 euron hinnalla.

Lappajärvellä sijaitsevan Järviseudun Golfseuran  jo 19:tta kerta järjestämän ammattilaiskilpailun oleellinen osa on iltajuhlan huutokauppa. Kertyneet varat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, tämän kertaisen tapahtuman kohteena oli The 59 Fund by Mikko Korhonen.

Korhosen aloitteesta syntynyt rahasto on vasta aloittelemassa toimintaansa. Sen tavoite on edesauttaa stipendeillä golfurallaan nousukiidossa olevia nuoria ammattilaisia ja sellaiseksi tähtääviä.

”Ajatus rahastosta syntyi pitkälti omista kokemuksista. Niistä vuosista kun itse hain paikkaani pääkiertueelta monen muun tavoin. Varoja valmentautumiseen ja kilpailemiseen tarvitaan nimen omaan silloin, kun läpimurtoa vasta haetaan”, Korhonen tietää.

Lappajärvellä Korhonen vieraili ensimmäistä kertaa. Hän ehti torstaina tutustua  kentän ensimmäiseen yhdeksikköön, perjantaina Korhonen pelasi kahden amatöörin kanssa pro-amia. Tulokseksi tuli 68, neljä alle jolla hän oli  lyönnin päässä kakkostilasta ja viisi perässä kenttäennätyksen tehneestä Miki Kurosesta (63,-9)

”Vuosikausia täällä käyneet kilpakaverit ovat paljon kertoneet ja kehuneet paikkaa, kenttää ja järjestelyjä. Kokemus meni silti reilusti yli odotusten. Kivitippu Pro Invitational on mykistyttävän upea tapahtuma”, Korhonen suitsutti.

Kirsikkana kakun päälle tuli iltajuhlan huutokauppa, jossa Lappajärvellä kahdesti voittanut Toni Karjalainen toimi meklarina.  Myytävät tuotteet liittyivät  pitkälti Korhoseen. Poikkeuksen muodosti kotimaisen  kiekkoliigan Alumni-pelin Valtteri Filppulan pelipaita, jossa on nykyisten ja entisten kotimaisten NHL-tähtien nimikirjoitukset.

Paidan hinnnaksi muodostui 5 000 euroa.

Mikko Korhosen käytössä oleva bägi ja sen kaikki rautamailat sekä wedget saivat huutokaupassa täydennyksekseen Mikko Ilosen käyttämän putterin, sekä Korhosen puumailojen välineyhteistyökumppanilta uudet puut. Ainutlaatuisen paketin hinta nousi tasalukuun, 10 000 euroa. Korkeimman huudon tehnyt henkilö saa bägin sisältöineen kauden 2019 päättyessä.

Korhosen ja Phil Mickelsonin harjoituskierros heinäkuussa The Openissa ikuistettiin kuvin ja videoin. Golfmentorsien ( Timo Rauhala & Jari Pitkälä) toimesta miesten yhteiskuvasta oli teetetty taiteilija Joonas Vähäsöyringin tekemä  kuvapiirros.

Taideteos tuli illan päätteeksi ”yllätyksenä” huudettavaksi. Hinta kipusi golfbägiäkin korkeammaksi. Meklari Karjalainen napautti tuotteen myydyksi 12 000 euron hintaan.

Järviseuden Golfseuran lahjoitus kisan budjetista Korhosen rahastolle oli sekin  huomattava, 10 000 euroa. 

Kun tuloihin lisätään vielä muut huutokaupatut tuotteet, The 59 Fund sai tapahtumasta lahjoituksen, jonka summa oli 40 200 euroa. 

Järviseudun Golfseuran Esa Rannila (vas.), Ari Mastokangas ja Mikko Autio ovat tehneet pitkän päivätyön golfyhteisön ja Kivitippu Pro Invitationalin eteen

Järviseudun Golfseuran Esa Rannila (vas.), Ari Mastokangas ja Mikko Autio ovat tehneet pitkän päivätyön golfyhteisön ja Kivitippu Pro Invitationalin eteen

Teemu Tyry

”Olen täysin sanaton. En villeimmissä unissanikaaan voinut kuvitella, että saisimme tällaisen summan kasaan. Sydämellinen kiitos”, Mikko Korhonen tunteili kiitospuheessaan.

The 59 Fund järjestää syyskuun alussa Tapiolassa oman pro-amin. Syksymmällä rahaston tarkoitus on jakaa ensimmäiset stipendinsä sille tehtyjen anomusten pohjalta.  

”Päätökset tekee hallituksemme, josssa on 6-7 jäsentä”, Korhonen kertoi seuraavista askelmerkeistä.

Mikko Korhonen palaa kilpakentille tulevan viikon torstaina käynnistyvässä Tsekin kilpailussa Prahassa. 

Etsi luettavaa