Hyppää sisältöön

Mikko Korhosen punttikuuri jumitti lantion: ”Jätetään ne raskaat kyykyt suosiolla nuoremmille ukoille”

Mikko Korhonen aloittaa kautensa ylihuomenna Abu Dhabissa.

Mikko Korhonen käynnistää kymmenennen peräkkäisen kautensa golfin Euroopan kiertueella. Kisoja miehellä on tilillään jo 215. Saavutus hakee Suomessa vertaistaan, eikä siihen ole pystynyt Korhosen lisäksi kuin Mikko Ilonen.

Korhosen ura ei suinkaan ole laskusuunnassa, vaan neljän viime kauden aikana Korhonen on sijoittunut kiertueen pistelistalla kolmesti 56 parhaan joukkoon. Vain kausi 2020, jonka koronapandemia sotki pahasti, oli poikkeus kaavaan. Viime kaudella suomalaisen kierroskeskiarvo oli ensikertaa alle 70 lyönnin, joka on maailman huippujenkin kohdalla poikkeuksellisen kova.

Vaikka ”maileja on mittarissa jo paljon”, ei Korhosen motivaatio horju, päinvastoin.

”Oikeastaan menestymisen palo vain vahvistuu. Se tarkoittaa kuitenkin sitä, että hommia on tehtävä koko ajan enemmän, jotta kroppa on kunnossa ja mies on valmiina viivalle”, Korhonen kertoo Abu Dhabista.

Yleensä hän on viimeistellyt kisakuntonsa naapuriemiraatti Dubaissa, mutta tänä vuonna paikaksi valikoitui Abu Dhabi, jossa entisen Euroopan kiertueen, nykyisen DP World Tourin kisavuosi käynnistyy kuluvan viikon torstaina. Olosuhteet on Abu Dhabissa hiottu viimeisen päälle kuntoon, eikä pelaajia ole treenialueilla yhtä paljon Dubaissa.

”Täällä painotus on tukevasti lajitreeneissä. Suomessa se oli 80-prosenttisesti fysiikkaharjoittelussa. Siinä tuli sitten vähän innostuttua liikaa ja täällä huomasin heti, ettei lyönti lähde mihinkään. Aika nopeasti selvisi, että kyykkyä oli tehty niin paljon, että lantio oli jämähtänyt väärään asentoon, eikä kiertyminen siksi onnistunut kunnolla. Lantio on nyt fysion kanssa avattu ja sen tästä ainakin oppii, että jätetään ne raskaat kyykyt suosiolla nuoremmille ukoille”, hyväntuulinen konkari luonnehtii.

Mikko Korhonen sai fysioterapeutilta apua juntturassa olleeseen lantioonsa.

Mikko Korhonen sai fysioterapeutilta apua juntturassa olleeseen lantioonsa.

Getty Images

Korhonen ehtii harjoitella Abu Dhabissa pari viikkoa ennen kuin on aika astella kisakentälle. Mukana matkassa ovat valmentaja Timo Rauhala sekä koko Suomen pääkiertueella pelaava nelikko, eli Korhosen lisäksi Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Välimäen oli tarkoitus valmistautua kauteen Thaimaassa, mutta koronatartunta muutti suunnitelmia. Myös Pulkkanen joutui koronan kouriin ja sen johdosta hän pääsi lentämään Abu Dhabiin vasta viime viikon lopulla saatuaan vihdoin negatiivisen PCR-testituloksen, joka Arabiemiraatteihin vaaditaan.

Kauden alla DP World Tourin kisaohjelma näyttää erittäin vahvalta, eikä pandemia näytä sotkevan suunnitelmia. Korhonen suhtautuu kuitenkin tilanteeseen odottavasti.

”Voihan tässä vielä monenlaista tulla, mutta toivotaan ettei tule. Mutta esimerkiksi tällä hetkellä aika monen caddien tilanne on vielä epäselvä. Saattaa olla, että kaikki eivät viivalle vielä ensi viikolla pääse, jollei PCR-testi näytä negatiivista. Täällä on todella tiukka linja koronan suhteen. Jokaisella on esimerkiksi oltava puhelimessa korona-applikaatio, jotta ylipäänsä pääsee mihinkään sisään”, Korhonen kertoo.

Abu Dhabissa suomalaiset pääsevät kisaamaan suomalaisten eteen, sillä paikan päälle on lentänyt Suomesta golflomalaisia paitsi pelaamaan myös seuraamaan kilpailua.

Ensimmäiseen kisaan Korhonen lähtee odottavin tunnelmin ilman suurempia tulostavoitteita, mutta kautta ajatellen tavoitteet ovat jo hahmottuneet.

”Selkeä tavoite on finaaliin pääsy parin vuoden tauon jälkeen. Ehkä jokunen muukin on, mutta kovin tarkkaan en niitä halua ääneen sanoa. Ei tavoitetaso kuitenkaan ainakaan ole laskenut, vaan haluan pelata hyvää golfia!” hän muotoilee.

Abu Dhabi HSBC Championship -kilpailu käynnistyy torstaina aikaisin aamulla Suomen aikaa. Kilpailu pelataan Yas Links -kentällä ja mukana nähdään kaikki neljä suomalaista. Kilpailu kuuluu seuraavalla viikolla pelattavan Dubai Desert Classic -kisan tapaan Rolex Series -sarjaan, joten palkintopotissa on mehevät kahdeksan miljoonaa dollaria eli noin seitsemän miljoonaa euroa.

Lähde: Mikko Korhosen tiedote

Etsi luettavaa