Hyppää sisältöön

Mikko Korhosen hurja nousu jatkuu – Robert MacIntyre ja Pablo Larrazabal kärjessä Koreassa

Mikko Korhonen (oik.) ja Nick Mumford suuntaavat Koreasta Italian Openiin, jossa parivaljakko on taiteillut Ryder Cup -kentällä edellisinä vuosina sijaluvut 8:s ja 11. Kuva Italian kisasta: Kuva Getty Images

Mikko Korhonen (77-67-70,-2) pelasi toistamiseen yhden päivän parhaista tuloksista, ja on noussut kahden viimeisen kierroksen aikana 111 sijaa. Tapio Pulkkanen jakaa ennen finaalipäivää samaa sijalukua 26:s.

Sääolosuhteet Jack Nicklaus Golf Clubilla, Incheonissa pelattavassa Korea Championshipissa olivat lauantaina kahta ensimmäistä päivää vaativammat, tulostaso sen mukainen.

Päivän parhaaksi tulokseksi tuli 68,-3. Mikko Korhonen (70,-2) on lauantain tuloslistalla neljäntenä. Muutamalla ryhmällä kolmas kierros jäi pimeyden takia kesken.

H

Avauspäivän jälkeen Korhonen (77,+5) oli 137:s, jatkoon hän selvisi parannettuaan perjantaina kymmenellä lyönnillä (67,-5).

Tuolla tuloksella hän oli kierroksen viides. Kaksi viimeistä kierrosta ensimmäisen päivän 137:s on pelannut kolmanneksi parhaiten kaikista (67-70,-7), edelleen lyönnin parempaan ovat yltäneet Scott Jamieson (-8) sekä Richard Mansell (-8).

Korhosen tahti on totisesti parantunut surkean startin jälkeen.

Lauantaina hän pelasi kuusi ensimmäistä reikää neljä alle parin. Päivän kierrostulos oli lopulta 70 (-2).

”Hyvä kierros oli tänään. Aika nopealla palautuksella joutuu lähtemään kehiin, kun eilen olin vikana maalissa ja lähdin ensimmäisenä kentälle (klo 7.10) tänään”, Korhonen muistutti tiedotteessaan.

Kuuden tunnin aikaero toi lisärasitetta.

”Aikaero on aina vähän tapauskohtainen. Joskus pääsee heti rytmiin ja joskus on vaikeaa nukkua koko viikon. Nyt pääsin hyvin kiinni. Melatoniinia käytän nukahtamiseen ja jätän iltakahvit väliin”, hän kertoi.

Lauantaina aikatauluja sotki sumu.

”Kelit olivat aika erikoiset. Odoteltiin useammalla tiillä, että griini näkyy. Sumua rullasi sisään mereltä jatkuvalla syötöllä, vaikka oli aika kova tuulikin. Lämpöä oli kymmenisen astetta”, Korhonen kuvaili kokemaansa.

S

Pulkkasella upeaa draivaamista – yksi pallo päätyi puskaan

Tapio Pulkkanen sai hyvän startin kierrokselleen. Tehtyään kolmannella birdien, kaventui ero kärkeen kahteen lyöntiin. Kierroksen keskivaiheilla tuli heikko vaihe. Kolme perättäistä bogia (6-8), sekä triplabogey 11:lla.

”Keli oli haastava, tuulista ja kylmää. Draivaamiseni oli timanttista, 11:n lyöntiä lukuunottamatta. Selkävastaiseen tuuleen yritin avausta vasempaan raffiin, sillä oikealla on vettä. Lyönti lähti hihaan, painui pensaaseen, eikä sitä sieltä löydetty.”

”Hyvää taistelua jatkoin loppuun asti”, kaksi viimeistä birdieään par-viitosilla, väylillä 15 ja 18 tehnyt Pulkkanen kertoi.

”Huomenna tavoitteena on jatkaa kovaa tykitystä.”

Kokeneet eurooppalaiset kärjessä

Pulkkasella ja Korhosella on kuusi lyöntiä eroa johtopaikalle kivunneisiin Robert MacIntyreen (-8) ja Pablo Larrazabaliin (-8), joista jälkimmäisellä on sunnuntaina kaksi reikää pelaamatta.

Lyönnin päässä heistä ovat edellisten tavoin ykköstilan pääkiertueella saavuttanut Scott Jamieson, sekä isäntämaan Sanghyun Park.

Viidenneltä sijalta (-6) sunnutaille starttaavat lauantain parhaan tuloksen (68,-4) rakentaneet Marcus Helligkilde ja Richard Mansell, sekä Ryder Cup -joukkueeseen vahvasti tyrkyllä oleva Adrian Meronk.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa