Hyppää sisältöön

Mikko Korhosen herätyskello soi  Kiinassa jo ennen puoltayötä

Mikko Korhosella on muiden Marokosta Kiinaan matkanneiden tavoin haaste levon ja ruokailujen sovittamisessa kierrosten väliin.

Shenzenissa pelattavassa kilpailussa ovat mukana myös  Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja, Kim Koivu, sekä 14-vuotias isäntämaan amatööri Yang Kuang.

Kenzon Golf Club isännöi viikonloppuna Kiinan perinteikkäntä ammattilaiskisaa, Volvo China Openia.

Palkintosumma on muhkea 2,65 miljoona euroa, voittoa puolustaa Ruotsin Alexander Björk. Voittaja kuittaa keltaisen takin lisäksi noin 435 000 euroa.

Mikko Korhonen pelasi Kenzonin kentällä vuonna 2017 ( Shenzhen Open) ja ansaitsi hole in onella itselleen auton. Lopullinen sijoitus oli 39:s.  Saman kauden Volvo China Openissa hän karsiutui, viime kaudella Korhonen ei ollut kisassa mukana.

Nyt hänelllä on mahdollisuus napata kärkipään sijoituksella itselleeen paikka kauden toiseen major-kilpailuun, PGA Championshipiin. Korhosen sijoitus maailmanlistalla on 121:s, nousua tarvitaan oletettavasti lähes parikymmentä sijaa. Sijoitus kärkikolmikkoon toisi paikan lähes varmasti.

Sija tai kaksi alaspäin voi myös tuoda paikan New Yorkissa käytävään kisaan riippuen siitä, miten viimeisistä paikoista kisaavat viikonloppuna Kiinassa sekä PGA Tourilla.

”Pro-am-kisa on takana. Kenttä on hyvässä kunnossa, joskin paikoitellen vähän märkä. Kelin pitäisi kyllä olla kuivempi loppuviikosta.”

”Nopea startti viikolle, kun päästiin paikalle vasta tiistaina. Koitetaan nukkua ja pelata, siinä ne tärkeimmät tälle viikolle”, Korhonen sanoi viitaten aikaeroon, joka Marokon ja Kiinan välillä on peräti seitsemän tuntia.

Mikko Korhosen ja Tapio Pulkkasen herätyskellot soivat  torstaina varhain.  Korhosella Suomen aikaa jo ennen puoltayötä, sillä startti on kello 2.10 Suomen aikaa, Pulkkasella 3.40.

Iltapäiväryhmissä pelaavat Kalle Samooja (7.50) sekä Kim Koivu (8.30) saavat ensimmäiseen kisapäivään hieman pehmeämmän laskun.

14-vuotias mukana kisassa

Ensimmäistä kertaa  ET:n  historiassa, kisan ykkössuosikki on kiinalainen, Haotong Li

Li voitti China Openin 2016, hänen maanmiehensä Ashan Wu vuosina 2015 ja 2017.

Li on pelannut erittäin vahvan alkuvuoden ja noussut maailmanlistan sijalle 39:s. Hänen ykköshaastajiinsa lukeutuvat edellisviikon voittaja Jorge Campillo, Ross Fisher, Julian Suri, sekä kisan aiempiin voittajiin lukeutuva Alex Levy.

Kiinalaiset ovat syystäkin raivanneet omille pelaajilleen tilaa mestaruuskilpailuunsa. Yksi seuratuimmista tulee olemaan Kiinan juniorien reikäpelimestaruuden kautta paikkansa ansainnut 14-vuotias Yang Kuang.

Viasat ja Viaplay näyttävät Volvo China Openin suorina lähetyksinä.

Torstaina ja perjantaina lähetysajat ovat 7.30-12.30.

Kahtena viimeisenä päivänä suoraa kuvaa Kenzon Golf Clubilta tulee 7.30-12.00

Etsi luettavaa