Hyppää sisältöön

Mikko Korhosen haaste links-kentillä: ”Palloon pitää tulla loivemmassa kulmassa”

Mikko Korhonen on tasaisen vahva kaikilla ET:n tilastoilla

Irlannin ja Skotlannin links-kentät ovat olleet Mikko Korhoselle ET-uralla tekemättömiä paikkoja. Reilun kahden viikon kuluttua hänellä on mahdollisuus osoittaa osaamistaan The Openissa Royal Portrushin kentällä Pohjois-Irlannissa.

Mikko Korhonen osallistuu uransa ensimmäiseen The Openiin ja suomalaisodotukset ovat luonnollisesti korkealla. Volvo China Openin ykköstila osoitti, että Korhosella on eväitä suuremmillakin estradeille.

Links-kentät eivät ole Korhosta hänen urallaan innostaneet. Hän on jättänyt pelaamatta niitä Irlannnin ja Skotlannin kisoja, joita pelataan linkseillä.

”Minulla on etenkin lähestymisissäni ja lähipelissä kehitettävää palloontulon kanssa. Olen pikkupojasta asti tullut palloon jyrkästi, linkseillä pitää pystyä ”kuorimaan” palloa enemmän pinnasta”, hän määritteli GoGolfille Kiinan voiton jälkeen antamassaan haastattelussa.

Korhosen tilastot Irlannissa ja Skotlannissa linkseillä pelatuissa ET:n kisoissa kertovat oleellisen:

Irlannissa kolme osallistumiskertaa, kolme karsiutumista. Skotlannissa kolme osallistumiskertaa, kolme karsiutumista.

Royal Portrush isännöi The Openi1951. Tuolloin USA:n pelaajat joutuivat jättämään kisan väliin PGA Championshipin osuttua samalle viikolle.

Royal Portrush isännöi The Openi1951. Tuolloin USA:n pelaajat joutuivat jättämään kisan väliin PGA Championshipin osuttua samalle viikolle.

GETTY IMAGES

Mitalin toinen puoli on se, että hän oli Skotlannissa 2013 Gleneaglesin kentällä kymmenes, 2016 Irlannin Ryder Cup-areenalla K Clubilla tähtien seassa 23:s. Nämä kisat pelattiin kuitenkin tuoreilla pelto-metsäkentillä, joiden pinnat ovat tyystin erilaiset linksien kovien pohjien kanssa.

Ennen Openia Mikko Korhonen pelaa vielä Scottish Openin Reneissance Golf Clubilla, joka on linkstyyppinen, vuonna 2008 valmistunut privaattikenttä legendaarisen Muirfieldin naapurustossa.

Torstaina käynnistyvään Irish Openiin Korhonen ei osallistu, suomalaisista ovat mukana Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja sekä Kim Koivu.

Etsi luettavaa