Hyppää sisältöön

Mikko Korhosella vahva nousu Kyproksella – yksi birdie veisi jatkoon

Mikko Korhonen tarvitsee yhden birdien lauantaiaamuna selvitäkseen kolmannelle kierrokselle

Mikko Korhonen esitti ukkosen aiheuttaman tauon jälkeen upean nousun Aphrodite Hillsin kentällä perjantaina. Lauantaina aamulla hän varmistaa jatkopaikan, mikäli pelaaa neljä viimeistä yhden alle.

Suomalaispelaajista aikainen aamuherätus Aphrodiete Hills Resortissa on Sami Välimäellä (-10/16), Kalle Samoojalla (-6/14) sekä Mikko Korhosella (-5/14.) Välimäki on paikan 32 jatkoonpääsijän joukkoon käytännössä varmistanut. Samooja sekä Korhonen ovat cut-rajan molemmin puolin lyönnin marginaalilla.

Kolmannelle kierrokselle tulokset nollataan, samoin päätöspäivänä 16 ensimmäisen + saman tuloksen omaavien lyönnit.

Mikko Korhonen teki häkellyttävän nousun perjantaina iltapäivällä ennen pimeän laskeutumista. Hän oli  23 pelaaamiansa reiän jälkeen parissa, viisi lyöntiä rajasta ja nousu lauantain pelaajien joukkoon näytti tulosten valossa hyvin vaikealta. Kolme birkkua 23:n ensimmäisen aikana sai kuitenkin jatkokseen seitsemään reikään viisi birdietä.

40-vuotias Korhonen oli edellisviikon kisassa samalla kentälä 17:s, joka on vaikean kauden kolmanneksi paras saavutus.  Karhua ei jatkopaikan osalta ole Korhonen tai Samooja kaatanut, mutta nopean kirinsä johdosta Korhosella on aamun pätkällä varmasti silmaä kirkkaaana ja ajatus yhden birdien tekemisestä mielessä.

Vaikka Korhonen on pelannut keskimäärin heikommin kuin kahdella aiemmalla kaudella, on hän ollut kahdesti viimeisenä päivänä voittotaistossa. Omanissa Korhonen sijoittui neljänneksi oltuaan kärkiryhmässä sunnuntaina Sami Välimäen kanssa. 
Englannissa Korhonen oli myös kolmen kierroksen jälkeen aivan kärjen kannassa, jääden kuudenneksi.

Korhonen on kausilla 2018 ja 2019 päässyt Dubaihin pelaamaan kauden finaalin. Kolmannen perättäisen kerran tähtien kisaan yltäminen vaatisi suurta onnistumista jatkopaikan varmistumisen jälkeen kahdella viimeisellä kierroksella.

Mikko Ilonen on pelannut kauden päättävässä finaalissa kolmasti (2007,2013 ja 2014). Sami Välimäki ja Kalle Samooja pääsevät Dubain finaaliin ensimmäisä kertaa.

Tulostaso on edellisen viikon tavoin ollut Kyproksella kivikova. Jamie Donaldson johtaa tuloksella -12. Edellisviikolla kolmanneksi loppukirissä jäänyt 45-vuotias konkari on vajaaan kuuden kierroksen yhteenlasketuissa tuloksissa paras, (-30).  

Välimäki (17+10 alle= -27) sekä Samooja (-26) ovat kannassa, Korhonen jo selvästi kauempana (-17). Mutta näillä yhteistuloksilla ei viikonloppuna ole mitään merkitystä.

European Tour, Kyproksen kisan tuloslista. 

Etsi luettavaa