Mikko Korhosella mainio startti Etelä-Afrikassa – pelasi edellisvuonna kisan voitosta

Mikko Korhonen nousi maailmanlistalla kaikkien aikojen parhaaseen sijoitukseensa.

Edellisvuonna päätöspäivänä Nedbank Challengessa voitosta pelannut Korhonen osoitti torstain aamukierroksella valmiutensa menestyä Gary Player Country Clubilla. 11 reikää pelattuaan hän oli kaksi alle parin.

Mikko Korhosen kentän laidalle Turkissa jättänyt rannevamma ei tuntunut häiritsevän menoa Sun Cityn kisan avauspäivänä. Kympiltä startannut Korhonen teki birdiet par-viitosilla (10&14), 15:lla bogeyn. Kun ulosmenon kolme viimeistä tuottivat parit, yhteistulos yksi alle antaa oivat lähtökohdat kierroksen toiselle puoliskolle. 63:n pelaajan joukossa sijoitus oli tässä vaiheessa 14:s.

Kentän toisella ( Korhosen 11:s) syntyi päivän kolmas birdie, joka nosti Korhosen tässä vaiheessa 11:ksi.

Tulostaso on ensimmäisenä päivänä muodostumassa kovaksi, Guido Miggliozzin johtotulos kierroksensa puolivälissä oli kuusi alle.

Kauden 2018 kilpailussa Korhonen hivuttautui kolmen ensimmäisen päivän aikana kärjen kantaan tuloksin (68-70-71). Kun päätöspäivää oli pelattu 10 reikää, hän oli vain kolmen lyönnin päässä kisan lopulta voittaneesta Lee Westwoodista

”Westy” pelasi kahdeksen viimeistä hurjasti viisi alle ja voitti kolmen lyönnin marginaalilla Sergio Garcian. Korhonen menetti lopussa otteensa, hän hävisi Westwoodille kahdeksan reiän aikana kymmenen lyöntiä pudoten 16:ksi.

Meneillään olevassa kisassa Korhosen minimitavoite on varmistaa nykyinen 50:s sija pistelistalla, jolla hän varmistaisi osanoton seuraavan viikon Dubain kisaan.

Ensimmäistä kertaa Sun Cityssa kilpaileva Kalle Samooja oli kahdeksan reiän jälkeen yhden alle parin.

Gary Playerin isännöimässä Nedbank Challengessa on ykköselle luvasssa 2,5 miljoonan palkintorahat, joka on kaikki maailman golfkiertueet huomioiden kaikkien aikojen suurin summa.

Viasat ja Viaplay näyttävät kilpailun suorina lähetyksinä.