Hyppää sisältöön

Mikko Korhosella kuusi lyöntiä kärkeen – kierros pelataan loppuun lauantaina

Mikko Korhosella on viikonloppuna paljon saavutettavaa. Palkintopotin lisäksi huippua vilisevässä kisassa on jaossa huomattavasti enemmän maailmanlistan pisteitä kuin Abu Dhabissa ja Dubaissa

Mikko Korhonen (-4) jakaa sijalukua 24:s muun muassa Bryson DeChambeaun ja Lee Westwoodin kanssa. Kalle Samooja (+1),Tapio Pulkkanen, (+7) ja Sami Välimäki (+7) karsiutuvat.

Saudi Internationalin toinen kierros jäi ukkkosen uhan takia perjantaina suurelta osalta iltapäivän pelaajilta kesken.

Mikko Korhonen (-4) teki 12 reiän aikana kaksi birdietä ja kaksi bogia. Torstain jälkeinen kymmenes sija putosi 23:ksi, vaikka ero kärkimieheen kasvoi vain yhdellä viidestä kuuteen.

Kärjessä on edelleen yllättäjiä.

Uuden-Seelannin voimanpesä Ryan Fox (-10) ehti pelata kierroksensa loppuun, Stephen Gallagherilla (-10) on Mikko Korhosen tavoin kuusi reikää taivalta jäljellä varhain lauantaiaamuna.

Nimimiehistä Dustin Johnson (-8) pelasi vaisun avauskierroksen (67,-3) jälkeen perjantaina 14 reikää viisi alle. Johnson voi kiilata viimeisillä neljällä kolmannelle kierrokselleen jopa kärkiryhmään. 

Maailmanlistan ykköselle Royal Greens on ollut kultakaivos paitsi kolmen osallistumiskerran yhteensä useamman miljoonan starttirahojen, myös voitosta ja kakkostilasta ansaittujen dollaripinojen johdosta.

Hän on pelannut 176 reikää kisakentällä yhteensä 37 alle parin, ja on ylivoimainen voittajasuosikki myös viikonloppuna. 

Johnson osui pallollaan toisella kierroksella myös naistoimitsijaa selkään. Tilanteesta selvittin kaiketi ilman kolhuja.

Nimimiehiä Dustin Johnsonin ja kärkiparin kannoilla

Kolmatta sijaa jakaa myös Bernd Wiesberger (-8), Tommy Fleetwood (-7) ja Justin Rose (-7) ovat kolmen lyönnnin päässä kärkiparista.

Aamupäivän paras, tuloksen 66 tehnyt Viktor Hovland (-6) on Tony Finaun, Tyrrell Hattonin ja Kevin Nan tavoin neljä lyöntiä kärjestä.

Bryson DeChambeau (-4) oli epävarma avaustensa kanssa. Hän menetti otettaan ottamalla päivänsä päätteeksi kahdesti kolme puttia ja missattuaan viimeiseksi jääneellä 14:lla niukasti birdieputtinsa.

Phil Mickelson on suunnitellut pelaavansa lähes tauotta helmikuun alusta huhtikuun puolivälin Mastersiin. Saudi-Arabiassa hän oli edellisvuonna kolmas. 
Lefty (-5) on roikkunut kärjen tuntumassa varsin hyvin huomioiden sen, että edellinen top 40-sijoitus avoimissa sarjoissa on elokuulta 2020.

Vasemmalta puolelta pelaamisesta on toisinaan hyötyä…

Iltapäivän olosuhteet olivat perjantaina torstaista poiketen yhtä hyvät, jopa paremmat  kuin aamulla kiertäneiden.

Päivän ensimmäisellä puoliskolla kiertäneet Kalle Samooja (69-72,+1), Tapio Pulkkanen (73+74,+7) sekä Sami Välimäki (73+74,+7) karsiutuivat.

Suomalaisten paras saavutus kahdelta aiemmalla kerralla Saudi Internationalista on Korhosen 44:s sija vuodelta 2019.

Tuolloin hän hävisi kisan voittaneelle Dustin Johnsonille 17 lyöntiä.

Tulospalvelu

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorana lähetyksena myös viikonloppuna. Lauantain lähetysaika on 11.30-16.30

68-66 for Viktor Hovland.

He’s six under par heading into the weekend.#SaudiIntlGolf pic.twitter.com/JKMxpMhzm3

Etsi luettavaa