Hyppää sisältöön

Mikko Korhosella kova nousu Italian avoimissa – heikko lähestyminen katkaisi Kalle Samoojan lennon

Mikko Korhonen on sijoittunut kuluvalla kaudella jo kahdesti kolmanneksi lyönnin päähän kärkiparista

Mikko Korhonen (68-66,-8) pelasi bogittoman kierroksen, joka nosti häntä 15 sijaa toiseksi. Kalle Samooja (-4) Sami Välimäki (-1) ja Tapio Pulkkanen (par) pääsivät myös jatkoon

Mikko Korhonen pääsee kolmannen kerran kuluvan kauden aikana kamppailemaan kärkisijoista viikonloppuna. Hän sijoittui keväällä ja kesällä kolmanneksi lyönnin päässä kärkiparista jääneenä. Roomassa Korhonen ”hiipi” kärjen tuntumaan kahden kierroksen virheeettömyydellään. Torstaina par-kolmosella tullut bogi on hänelle kisan ainoa, birdejä on kertynyt yhdeksän.

Tuloslistalla hän on jaetulla kakkostilalla, bogien välttelemisessä koko kisan  ykkönen. Toisella kierroksella hän selvitti hyvällä lähipelillä, etenkin putilla paikkoja, joissa bogeja oli tyrkyllä.

”Hyvä kierros tänäänkin. Löin vakaasti tiiltä ja muutamia tosi hyviä rautalyöntejä myös. Venyin muutamaan hyvään ja tärkeään par-pelastukseen tänään. Eipä siinä, tästä on hyvä lähteä viikonloppuun tästä”, Korhonen kommentoi tiedotteessaan.

Toista sijaa hän jakaa yhdessä Tommy Fleetwoodin, Adri Arnausin ja Johannes Veermanin kanssa.

Min Woo Lee kahden lyönnin johdossa

Korhosen edellä on  Sami Välimäkeä kirittänyt Australian Min Woo Lee (-10/17), joka pitkän kuivan jakson jälkeen voitti Scottish Openin supertähtien nenän edestä heinäkuussa. 23-vuotias Lee on kaikkien mahdollisuuksien mies, jonka aggresssiivinen pelitapa istuu  erityisen hyvin tilavalle Marco Simone Golf Clubillle. 
Korhonen lähtee kolmannelle kierrokselle toiseksi viimeisessä kolmikossa kello 10.00 Suomen aikaa yhdessä Adri Arnausin ja Daniel Van Tonderin kanssa. 
Kahden kierroksen jälkeen ykkösryhmään Leen seuraksi menevät ”first in, last out” -käytännön mukaisesti Tommy Fleetwood ja Johannes Veerman, jotka pelasivat tuloksensa jo aamupäivällä.

Kalle Samoojan peli kaatui par-kolmosella

Avauspäivän jälkeen johtopaikkaa jakaneen Kalle Samoojan lyönti ja peli kulkivat etenkin kierroksen puolivälin tienoilla mainiosti. Kärkipaikalta iltapäiväkierrokselleen lähtenyt turkulainen paikkasi toisen reiän bogeynsa eaglella. 12:n reiän jälkeen plakkarissa oli myös kolme birdietä, toinen bogi ja johtopaikka yksinään tuloksella -10.

Caddie Ian Moorella ja Kalle Samoojalla oli hyvä meno päällä 12 reiän ajan.

Caddie Ian Moorella ja Kalle Samoojalla oli hyvä meno päällä 12 reiän ajan.

GETTY IMAGES

 Yksi lyönti muutti kuitenkin tilanteen kerralla.

169-metrisellä par-kolmosella Samooja erehtyi pituudessa, pallo lensi reilut 20 metriä yli lipun, pitkään heinään. Vaikeasta alamäkipaikasta hän pääsi parin ”siirtolyönnin” jälkeen vasta neljännellä viheriölle ja teki tuplan.
​Kahtena ensimmäisenä päivänä reikä on pelattu keskiarvolla 3.03. Bogia suuremman tuloksen on onnistunut tekemään Samoojan lisäksi vain Miguel Angel Jimenez, hänkin perjantaina.

Samooja menetti otteen peliinsä tuplaan. Yhteensä viiden reiän mustaan jaksoon hän mahdutti tuplan jälkeen parin, kaksi bogia ja triplan pelaten seitsemän yli parin. Johtopaikalta hän putosi tässä vaiheessa 29:ksi, josta viimeisen reiän birdie nosti 17:ksi

Samoojan (64-74, -4) lisäksi Sami Välimäki (70-69, -1) ja Tapio Pulkkanen (72-70, par) pääsivät jatkoon.

Artikkelia on muutettu klo 21.41

-Korhonen lähtee toisessa ryhmässä, ei kuumassa ryhmässä
-Sami Välimäen tulos on muuttunut kierroksen jälkeen kaksi lyöntiä heikommaksi. Oletettavasti tämän on aiheuttanut viidennen reiän birdien korjaaminen bogiksi.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kolmannen ja neljännen päivän suorina lähetyksinä. Lähetysaika muuttunee  lauantaina ilmoitetusta (14.00-19.00,) sillä viimeinen kolmikko lähtee matkaan jo 9.10

Tulospalvelu

Etsi luettavaa