Hyppää sisältöön

Mikko Korhosella hurja kiri pitkän koomailun jälkeen – seitsemän viimeistä kuusi alle parin!

Mikko Korhonen syttyi liekkiin Royal Greensin kierroksensa toisella puoliskollla

Mikko Korhonen (66,-4) paransi kahdella lyönnillä omaa ennätystään Royal Greens G&GC:lla avauspäivänä. David Horsey (61,-9) sivusi Dustin Johnsonin ennätystä.

Mikko Korhonen on ansiostakin leimautunut yhdeksi ET:n tasaisimmista pelaajista. Avauskisassaan Abu Dhabissa hän teki neljällä kierroksella vain kaksi bogia ja triplan. 

Dubaissa peli kulki mainiosti kahden ensimmäisen päivän ajan. Viikonloppuna lipsui, sunnuntaina Korhonen pelasi viimeiset 15 reikää viisi yli parin ilman birkkuja. Sijoitus painui päälle 30:n

Vaisulta näytti tulosten valossa peli myös torstaina käynnistyneen Saudi Internationalin avauspäivänä.

Ensimmäiseltä reiältä (10.) tuplabogey, tämän jälkeen kymmenen paria putkeen.

Mikko Korhonen oli pelannnut 26 peräkkkäistä reikää siis seitsemän yli, ja oli meneillään olevassa kisassa lähes kymmenen lyöntiä kärjestä.

Mikko Korhonen: ”Olin alkuvaiheissa aika kujalla”

Mikko Korhonen on tuskin koskaan ET-urallaan saanut kääännettyä 1,5 kierrroksen (26 reikää) mittaista synkkää jaksoa vastaavaan lentoon.

Seitsemän viimeistä reikää hän pelasi kuin toinen mies. Kolme birdietä putkeen, yksi par väliin, toinen kolmen birdien putki loppuun (reiät 7-9).

Tuloskunnon kääntymiseen liittyi myös strategisia valintoja omien tuntemusten pohjalta.

”Alussa olin aika kujalla, kroppa ihan unessa. Löin vaan keskelle greenejä etuysin. Takalenkillä alkoi tuntumaan paremmalta ja aloin tähtäilemään jo lipulle. Kuusi hyvää birdie-paikkaa ja kuusi birkkua, käytin paikat 100 %:sti takalenkillä!”

Lopputulokseksi tuli 66, (-4), jolla Korhonen on kierroksensa päätyttyä jaetulla kymmenellä sijalla.

Kaksi aiempaa vierailua Saudi-Arabiaan ovat tuottaneet nimen perään merkinnät 44. ja MC. Paras kierrostulos oli tätä ennen 68, heikoin 73 ja keskiarvo sama kuin kentä par, eli 70.

Kolme muuta suomalaista pelaavat iltapäivällä.

Tuloslista

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin.

Etsi luettavaa