Hyppää sisältöön

Mikko Korhosella huikea avauskierros uran avausmajorissa – ”Heräsin neljältä, enkä saanut unta enää”

Mikko Korhonen ja caddie Karri Kakko ovat aloittaneet PGA Championshipin paremmin kuin hyvin.

Mikko Korhonen aloitti PGA Championshipin paremmin kuin kukaan uskalsi odottaa. Hän pelasi tuloksen kaksi alle parin ja on avauskierroksen jälkeen jaetulla 16. sijalla.

MIKKO KORHONEN oli kuin kotonaan uransa ensimmäisessä major-turnauksessa. Näin voi ainakin päätellä hänen avauskierroksen tuloksestaan kaksi alle parin.

Korhonen kuitenkin tunnusti hieman jännittäneensä historiallisen kierroksen alla. Suomalaismiehistä ainoastaan Mikko Ilonen on aiemmin päässyt mukaan golfin arvokisaan.

”Tähän voi olla tyytyväinen. Kyllähän se vähän jännitti aamulla. Heräsin itseasiassa jo neljältä, enkä saanut unta enää. Pari tuntia siinä sai pyöriä. Kun kentälle pääsi, niin helpotti kummasti”, Korhonen kertoi.

Aamulla paikallista aikaa startanneen Korhonen oli parhaimmillaan kisassa kolmantena, mutta kun koko osanottajajoukko oli ehtinyt kiertää kentän, Korhosen sijoitus on jaettu 16:s.

 

KORHONEN PELASI tasaista golfia, mikä onkin hänen tavaramerkkinsä. Neljän birdien lisäksi hän teki kaksi bogia. Muilla rei’illä tuloskorttiin merkittiin par.

16. reiälle Korhonen teki tärkeän sand saven. Avaus päätyi noin 30 metriin. Pitkä bunkkerilyönti on tunnetusti yksi golfin vaikeimmista lyönneistä.

”Se bunkkerilyönti 16:lla oli kierroksen parhaita tänään”, Korhonen sanoi.

Mikko Korhonen pelasi tänään kylmäpäisesti ja oli ainakin heti kierroksensa jälkeen kärkikymmenikössä.

Mikko Korhonen pelasi tänään kylmäpäisesti ja oli ainakin heti kierroksensa jälkeen kärkikymmenikössä.

Getty Images

Hän oli vahva etenkin avauksissa ja lähestymissä. Tilastojen perusteella hieman paremmalla puttipelillä hän olisi voinut olla vieläkin korkeammalla tulosluettelossa.

”Muutaman hyvän lähestymisen löin wedgellä myös todella lähelle lippua. Draivaaminen oli sekin hyvää, enkä tehnyt isoja virheitä”, Korhonen sanoi.

”Veikkaan, että hitaat viheriöt muodostuivat ongelmaksi monille Amerikan pojille. He ovat tottuneet vähän nopeampiin.”

null

Gary Woodland aloitti vahvasti PGA Championshipin.

Gary Woodland aloitti vahvasti PGA Championshipin.

Getty Images

KISAN KÄRJESSÄ on avauskierroksen jälkeen Gary Woodland kuusi alle parin tuloksella. Yhdysvaltalainen aloitti bogilla, mutta viimeiset yksitoista reikää hän pelasi peräti seitsemän alle parin.

Nautin kentän lay outista, ja pinnat ovat minulle tuttuja. Täällä on todella kuumaa kesällä, joten viheriöt ovat pehmeät ja hitaat. Viheriöitä voi lähestyä aggressiivisesti, mikä sopii pelityyliini”, Woodland sanoi kierroksen jälkeen.

Toisena on Rickie Fowler lyönnin kärkimiehestä jääneenä. Fowler on yksi parhastai pelaajista, jotka eivät ole koskaan voittanut major-kilpailua, vaikka monta kertaa se on ollut lähellä.

”Minulla on aina toivoa. Tiedän, että Phil (Mickelson) ei voittanut majoria, ennen kuin hän oli kolmekymppinen”, Fowler sanoi

Hän tietää, että tärkeintä on nyt pysyä rauhallisena ja jatkaa oman pelin pelaamista, reikä reiältä ja lyönti lyönniltä.

Kolmatta sijaa jakavat Etelä-Afrikan Brandon Stone ja Yhdysvaltain Zach Johnson, joka on kaksinkertainen major-voittaja ja jälleen hyvässä iskussa golfin arvoturnauksessa.

Tiger Woods on kelpo asemissa avauskierroksen jälkeen, vaika alku oli karmea.

Tiger Woods on kelpo asemissa avauskierroksen jälkeen, vaika alku oli karmea.

Getty Images

KORHONEN LÄHTEE Korhonen lähtee toiselle kierrokselle päivän toiseksi viimeisessä ryhmässä klo 22.27 Suomen aikaa. Hän lähtee kierrokselle hyvistä asemista, sillä sekä kärkeen että todennäköiseen cut-rajaan on matkaa neljä lyöntiä. Ennustettu cut-raja kulkee todennäköisimmin +2:ssa.

Avauskierroksella Mikko Korhonen pesi myös varsin monta kovaa pelimiestä. Bogi-tupla-yhdistelmällä kierroksensa aloittanut Tiger Woods ryhdistäytyi ja painoi loppukierroksen kolme alle parin. Tiger on kärsinyt viime päivinä selkävaivoista. Samassa tuloksessa 35. sijaa jakaa muun muassa Rory McIlroy.

Myös muun muassa Jordan Spieth (+1), Justin Thomas (-1), Tommy Fleetwood (-1) ja Brooks Koepka (-1) jäivät kylmäpäisen suomalaisen taakse.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa