Mikko Korhonen voittojahdissa Wienissä – tuleeko tänä viikonloppuna uran ensimmäinen ykköstila?

Mikko Korhonen ja Karri Kakko saattavat lähteä lauantaille kärkisijalta.

Mikko Korhonen pelasi perjantaina viimeiset neljä reikää kolme alle parin ja lähtee kolmanteen päivään kärkiryhmässä. Tapio Pulkkanen epäonnistui kierroksensa lopussa.

Mikko Korhonen on siirtynyt kilpailun johtoon Itävallassa pelattavassa Shot Clock Mastersissa. Korhonen on pelannut kaksi kierrosta ilman bogeja. Kun birkkuja on kertynyt peräti yhdeksän, helsinkiläinen on tuloksessa -9 (68-67).

Viimeisellä reiällä Mikolla oli vielä mahdollisuus tehdä neljäs perättäinen birdie loppuun, mutta putti jäi hieman lyhyeksi. Eroa toisena oleviin Steve Websteriin ja Justin Waltersiin on lyönti.

”Hyvä kierros. Pari kertaa jouduin venymään hyvään par-pelastukseen.  Lyöminen ei ollut ihan niin hyvää kuin eilen, siihen nähden tulos oli tosi  hyvä”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

Korhoselle kenttä on selvästikin mieleinen, sillä vuosi sitten hän sijoittui Diamond Country Clubin kentällä Wienin lähistöllä pelatussa kilpailussa Korhonen sijoittui toiseksi.

”Tulostaso on aika samanlainen kuin viime vuonnakin. Kenttä vaikeutuu koko  ajan, kun se muuttuu kovemmaksi. Tuulta oli tänään reippaammin, vähän haastavampi päivä kuin eilen.”

Korhonen ei ole vielä onnistunut voittamaan urallaan yhtään European Tourin kisaa, vaikka se on ollut muutaman kerran lähellä. Hänellä on kaksi kakkossijaa ja yhtä monta kertaa helsinkiläispelaaja on sijoittunut kolmanneksi.

Pulkkanen hyytyi pahasti

Parhaimmillaan kisassa oli kolme suomalaista kymmenen parhaan joukossa, mutta päivän päätteeksi top 10:ssä on ainoastaan Korhonen.

Kalle Samooja jakaa 13. sijaa tuloksella -4. Samooja on pelannut molemmat kierrokset tulokseen 70.

Tapio Pulkkanen, joka juuri ennen kierroksensa puoliväliä oli kisan kärjessä, putosi heikosti sujuneen takaysin takia jaetulle 38. sijalle.

Kymen Golfin kasvatti ehti käydä kilpailun kärjessäkin tuloksessa -8, mutta kahden kierroksen jälkeen hän on enää tuloksessa -1.

Kympiltä startannut Pulkkanen pelasi takaysillään viiden reiän jakson (4-8) peräti seitsemän yli parin. Päätösreiän birdie oli täten laiha lohtu.