Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen tarvitsee huipputuloksen päästäkseen Etelä-Afrikan kilpailuun: ”Taistelu jatkuu sunnuntaina”

Mikko Korhosella on sunnuntaina selkeä tavoite, parantaa sijoitustaan, jotta kausi 2022 saisi hänen osaltaan jatkoa Etelä-Afrikassa. KUVA: Getty Images

Mikko Korhonen (66-70-67,-10) on ennen sunnuntain kierrosta sijaluvulla 24:s Portugal Mastersissa. Viimeisellä kierroksella hänen pitäisi parantaa reilusi asemiaan, jotta kausi jatkuisi Etelä-Afrikassa, mahdollisesti jopa Dubaissa pelattavassa Tourin finaalissa.

Tulos 67,-4 nosti Mikko Korhosta reilusti Portugal Mastersin tuloslistalla lauantaina. Hän syttyi pelaamaan kentän jälkimmäisellä puoliskolla, jonka pelasi neljä alle kahden birdien ja reiällä 17 syntyneen eaglen myötä.

”Takaysillä alkoi peli tuntua ihan hyvältä pitkästä aikaa. Hyvä draivi väylälle, siitä puu-5 kohti tankoa ja viisimetrinen putti sisään”, avasi Korhonen eaglen syntyä tiedotteessaan.

Kauden 21 aiemman kisan neljä parasta sijoitusta (8,10,11,15) ovat jättäneet konkarin pistelistan sijalle 93. Portugalin kisan jälkeen pelataan vielä Nedbank Challenge Etelä-Afrikassa, sekä Tourin finaalikisa perinteisesti Etelä-Afrikassa.

Nedbank Challengen kotisivuilla pelaajien kokonaismääräksi ilmoitetaan yksiselitteisesti 64, josta 3-4 paikkaa menee etelä-afrikkalaispelaajille.

Tapio Pulkkanen arvioi lauantaina, että poisjääntejä DP World Tourin kärkipelaajien osalta tulee niin paljon, että viikonlopun jälkeen sijoilla 70-75 olevat ovat viimeisiä kisaan paikan saavia.

Lauantain jälkeisellä sijoituksellaan Korhonen kipuaisi sijalle 87. Matkaa kärkikymmenikön viimeisiin pelaajiin hänellä on neljä lyöntiä. Korhosella on mahdollisuus päästä mukaan, mutta nykyinen sijoitus tuskin riittää.

”Pienet mahdollisuudet päästä vielä eteenpäin jatkamaan kautta ovat olemassa. Jatketaan tästä taistelua huomenna”, Korhonen määritteli kolmannen kierroksen jälkeen.

Mikko Korhosella on Victoria Golf Courselta erittäin mukavia muistoja jo kaudelta 2106, jolloin hän oli Padraig Harringtonin voittamassa Portugal Mastersissa kolmas, pelaten major-voittajan kanssa viimeisenä päivänä.

Motivaatio pääsylle Etelä-Afrikan kisaan on tavanomaista suurempi oletettavasti paitsi muhkean palkintosumman ( 6 milj. D) lisäksi, myös sen johdosta että kausilla 2018 ja 2019 Korhonen oli vielä viimeisellä kierroksella pistesijoilla.

2018 viimeiset kahdeksan väylää pudottivat hänet viidenneltä sijalta 16:ksi. Vuotta myöhemmin Korhonen oli 54 reiän jälkeen kuudentena, lopulliseksi sijaluvuksi tuli 24.

Sami Välimäki (-11) on Portugalissa tuloslistalla 21. Hänen sijoituksensa pistelistalla olisi kolmen päivän tulosten mukaan sadas, joten kivikova suoritus, todennäköisesti vain nousu syvälle kärkikymmenikköön toisi pirkkalalaisen kauteen jatkoa.

Kisaa johtava Jordan Smith (-23) saa kirittäjikseen Gavin Greenin (-20) sekä Sebastian Heiselen (-17).

Korhonen lähtee kierrokselleen sunnuntaina klo 11.49, Välimäki klo 12.19.

Neljättä sijaa jakavan Tapio Pulkkasen vuoro tulee päivän kolmanneksi viimeisessä ryhmässä klo 13.03.

Ainoana suomalaisena paikkansa jo Nedbank Challengeen varmistanut Kalle Samooja (-7/54.) lähti taipaleelleen 9.46.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kisan suorana klo 14.00-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa