Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen suomalaistoivona Madridissa – Jon Rahmilla avaimet käsissään Espanjan avoimissa

Mikko Korhonen oli edellselllä kerralla 2019 samalla kentällä Espanjan avoimissa sijaluvulla 17.

Mikko Korhonen (69-66,-7) on ennen viikonlopun kierroksia Club de Campo Villa de Madridin kentällä kuuden lyönnin päässä kärjestä, ja kaksi kahdeksannesta sijasta.

Isäntämään ylpeys Jon Rahm (63-67,-12)  jyrää Madridissa vahvasti kohden voittotaistoa kentällä, jolla hän 2019 voitti tuloksella 22 alle parin.
Kahden kierroksen jälkeen Rahm on lyönnin päässä Hollanin Wil Besselingistä, joka 97:ssa aiemmassa kisassaan pääkiertueella on jääänyt ilman voittoja, mutta sijoitttunut neljä kertaa kolmanneksi.

Besselingin menestyksen avain kahtena ensimmäisenä päivänä on ollut virhettömyys. Birdien määrä on 13, pareja on tullut 23. Rahmilla on yhteensä kaksi bogia, Mikko Korhosella neljä.

Lauantaina mitataan kovalla kädelä hollantilaisen pinnan pitävyyttä maailmanlistan ykkösen kotimaassa ja tämän parina. Kahden miehen väliseksi taistoksi kisaa on ennen kahta viimeistä kierrosta vielä täysin turha lähteä ennakoimaan. Tuloksissa -9-11 on parivaljakon lisäksi yhdeksän muuta pelaajaa.

Mikko Korhonen: ”Olin pelissä sisällä, keskittyminen kesti läpi rundin”

Mikko Korhonen paransi toisena päivän kolmella (69-66,-7) joka nosti häntä tuloslistalla yli 30 sijaa 21:ksi . Samassa yhteistuloksessa (-7) Korhonen oli myös kauden 2019 kisassa  ennen viikonloppua ,j olloin  lopullinen sijoitus oli 17:s siitä huolimatta, että Korhonen pelasi lauantainn ja sunnunntain aikana 18 perättäisen reiän jakson viisi yli ennen kovaa loppukiriään.

”Oli jo parempaa pelaamista tänään. Puttasin aika hyvin ja löin tiiltä paremmin kuin eilen. Olin paremmin sisällä pelissä, keskittyminen oli parempaa ja kesti aika hyvin koko rundin. Nick (caddie Nick Mumfield) on lukenut griinejä tosi hyvin tällä viikolla. Tästä on hyvä jatkaa viikonlopulle”, Korhonen kommentoi.

Tuttuun tapaan Korhonen oli erityisen tehokas par-viitosilla, jotka hän käytti täydellisesti hyödykseen tehden birdien kaikilla kolmella par-viitosella. Kaikkiaan birdiejä syntyi kierroksella kuusi, bogeja yksi.

Kalle Samoojan rautalyönnit hukassa

Torstaina hyvän tuloksen iltapäivällä tehnyt Kalle Samooja (67-72,-3) takelteli perjantaina aamulla. Kolmen birdien ja neljän bogin myötä Samooja putosi 21:lta sijalta cut-rajan tuntumaan, lyhyeksi aikaa jopa sen ulkopuolelle.
tuloksen +1.

”Ei ollut mies oikein terävänä tänään. Raudat ovat olleet aivan kuutamolla tovin ja siihen se tuloksen tekeminen sakkaa”, Samooja manasi tiedotteessaan.
Samoojan mukaan tiiltä pelaaminen oli jälleen hyvää, mutta edellä mainittujen rautojen vuoksi hän ei kunnolla paikoille pääse.
”Par vitoset huiskin miten sattuu”, hän viittasi pitkiin reikiin joissa perjantain yhteistulos oli +1.

Samooja selvisi lopulta viimeisellä tuloksella (-3) jatkoon.
Tapio Pulkkanen karsiutui tuloksin (69-71,-2), sama kohtalo oli Sami Välimäellä (70-71,-1).

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa