Mikko Korhonen: ”Se pytty olisi nyt ollut ihan otettavissa”

Mikko Korhonen puttasi sunnuntaina mainiosti.

Mikko Korhonen oli harmissaan, kun voitto karkasi käsistä takaysillä. Hän sijoittui kisassa lopulta kolmanneksi.

Kolmanneksi Tshwane Openissa sijoittunut Mikko Korhonen ei ollut tyytyväinen sijoitukseensa. Se ei ole mikään ihme, sillä Korhonen taisteli vielä takaysillä tiukasti kilpailun voitosta.

”Loppujen lopuksi tämä oli hyvä kisa. Täytyy kuitenkin sanoa, että harmittaa aika raskaasti. Minulla oli hyvä ja rento fiilis koko päivän ja se pytty olisi nyt ollut ihan otettavissa”, Korhonen kommentoi.

Korhonen oli 12 reiän jälkeen kahden lyönnin johdossa oltuaan kierrostaan neljä alle parin. Pari bogia ja George Coetzeen hurja vaihe takaysin puolivälissä vesittivät kuitenkin Korhosen voittomahdollisuudet. Lopulta myös Englannin Sam Horsfield paineli Korhosen ohi tehtyään kolme perättäistä birdie kolmelle viimeiselle reiälle.

”Sain hyvän alun, ja sen jälkeen olisi vain pitänyt pystyä painamaan lisää kaasua. Siinä oli pari hyvää paikkaa, mutta putit eivät ihan uponneet”, Korhonen harmitteli.

Sunnuntaina Korhonen puttasi hyvin, mutta lähestymiset eivät olleet samalla tasolla kuin aiempina kisapäivinä.

Kilpailu keskeytettiin yli tunniksi ukkosen takia, kun Korhonen oli valmistautumassa puttiinsa 16. viheriöllä. Kun pelaajat sitten pääsivät jatkamaan kilpailua, ehti Korhonen 18. reiän tiille, kun kisa keskeytettiin uudelleen.

”Siinä kohtaa nousi vähän savua korvista”

– Mikko Korhonen

Ensimmäisen keskeytyksen jälkeen Korhonen joutui taipumaan päivän toiseen bogiin reiällä 17, jonka seurauksena hän tippui tulokseen -14.

”Löin siinä rautakolmosen aivan suoraan metsään. Siinä oli kuitenkin vähän tuuria ja hyvä linja lipulle, mutta lähestyminen painui jostain syystä reilusti pitkäksi. Siinä kohtaa nousi vähän savua korvista”, Korhonen kommentoi.

Pinna meni myös 18. reiän tiillä, kun Korhonen löi avauksensa bunkkeriin. Viasatin ja Viaplayn suorassa lähetyksessä tarkkakorvaiset katselijat saattoivat kuulla sadattelua selvällä suomen kielellä. Sen kuulivat varmasti myös paikan päällä olleet suomalaiset katsojat. Korhonen päätti kuitenkin reiän hienoon birdieen, minkä ansiosta hän lopulta otti kolmannen sijan ja sen tuoman noin 75 000 euron shekin kokonaan itselleen.

”Muutamia suomalaisia täällä oli katsomossa ja kannustusta kuului kentälle. Muutamia viestejä tuli ennen kierrosta myös puhelimeen ja hyvä niin. Kiva kun saa kannustusta!”

”Loppuun sain sitten hyvän birkun, ja se oli aika tärkeä lyönti.”

Kilpailun ykkönen George Coetzee voitti Tshwane Openin kotiklubillaan Pretoria Country Clubilla myös vuonna 2015. Korhonen sijoittui kisassa viime vuonna toiseksi.

Sijoitus kolmen parhaan joukkoon on Korhoselle Euroopan kiertueella uran neljäs. Seuraavaksi Korhonen pitää pelitaukoa huhtikuun puoliväliin saakka.