Mikko Korhonen salamakirillä kahdeksanneksi Belfryssa – Thorbjørn Olesenille British Mastersin voitto

Mikko Korhoselle sijoittuminen kymmenen joukkoon oli uran 27:s. KUVA: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen (-6) nousi neljän viimeisen väylän aikan 28 sijaa kahdeksanneksi tehtyään kahden birdien jatkeeksi eaglen, viimeisellle parin.

Kisan voittaja Thorbjørn Olesen (-10) näytti taikojaan toisena päivänä perättäin. Eagle ja birdie kahdella viimeisellä jättivät Sebastian Söderbergin (-9) lyönnin päähän.

Lontoossa asuva Tanskan Thorbjørn Olesen nousi kahdella viimeisellä kierroksella toiselta sijalta ykköseksi hyvin eriskummallisilla kierroksilla.

Hän teki kahden päivän jaksoon vain kolme birdietä, mutta peräti seitsemän bogia.

Pää olisi tällä yhdistelmällä jäänyt vetävän käteen, jollei rutinoitunut juutti olisi tehnyt myös kolmea eaglea samaan jaksoon.

Alhaiset kierrostulokset osuivat ensimmäisille kierroksille (66-70), viikonloppuna (69-73) muutkin kuin Olesen joutuivat tyytymään heikompiin tuloksiin

Kaksi viimeistä väylää olivat Olesenin juhlaa

Lauantain tapaan Olesen jätti päätöspäivänä parhaat osaset viimeiseksi.

Hän tiesi viimeisiä väyliä pelatessaan kisansa loppuun pelanneeen Sebastian Sörerbergin (-9) kokonaistuloksen.

Ennen kahta viimeistä tanskalainen oli tehnyt kierrokselleen viisi bogia ja yhden birdien. Kolmen lyönnin johto oli kääntynyt kahden lyönnin tappioasemaan.

Vielä löytyi ylimääräinen puristus.17:lla Olesen upotti 8,4 metrin eagle-putin ja nousi tasoihin. Viimeisellä hän tiesi parin riittävän uusintaan.

Olesenin hurjat voitonjuhlat käynnistyivät hänen tehtyään birdien 10,5 metrin matkalta.

Lauantaina hän teki kaksi eaglea. Ensimmäisen 120 metrin päästä, toisen noin 80 sentin etäisyydeltä samaiselta 17:n viheriöltä.

Ykköstila oli ensimmäinen sitten alkusyksyn 2018. Aikajanaan toki mahtuu lentokonetörttöilystä tullut vuoden pelikielto, sekä korona-aika.

Maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 33:s ollut Olesen ilmoitti voitollaan olevansa ”back to business.”

Edelliskaudella ennätyksellisesti neljä eri tanskalaispelaajaa juhli lyhyen ajan sisään syksyllää pääkiertueen voittoa.

Olesen oli kuluvan vuoden aikana ensimmäinen.

Paikka US Openiin varmistui

Sunnuntain voitto toi paitsi 369 213 €, myös Belfryn kisasta käynnistyneen US Openin karsinnan kautta paikan kauden kolmanteen majoriin.
Olesen on karsiutunut US Openissa kolmella ensimmäisellä osalllistumiskerrallaan.

Vastaavasti hänen uransa suuriin virstanpylväisiin kuuluu onnistuminen The Mastersissa 2013, jolloin sijaluku oli kuudes.

Merkillepantavaa on sekin, että palkintopotiltaan normikisaa suuremmassa British Mastersissa ensimmäiset seitsemän pelaaja olivat maailmalistalla sijoilla päälle 200:n.

Mikko Korhosella ”makea lopetus”

Sunnuntainen päätöskierros lähti Mikko Korhoselta Olesenin tavoin yskähdellen liikkeelle.

Kahdeksan pelaamansa reiän jälkeen suomalainen oli kierrostaan kaksi yli parin, ja tulos oli sama vielä neljä reikää ennen kilpailun loppua.

Kolmella seuraavalla syntyi kaksi birdietä ja eagle. Yhteistulos -2 muuttui hetkessä lukemaan -6, johon se myös viimeisen reiän parin jälkeen jäi.

Sijalukua kahdeksan hänen kanssaan jakoi peräti seitsemän muuta pelaaja.

”Oli aika mehukas lopetus. Välillä näin ja tähän täytyy olla tosi tyytyväinen.”

”Lyöminen oli taas aika huonoa, mutta tuli tehtyä monta hyvää paria tänään. Yritin etsiä hyvää fiilistä ja rentoutua koko päivän, ja lopussa sitten peli paranikin.”

”Putti oli hyvää koko päivän, aika monta parimetristä par-puttia meni sisään. Lähipeli ja putti pelastivat tuloksen tänään”, Korhonen pohti.

Korhonen kuittasi euroja 40 477. Hän nousi pääkierrtueen pistelistalla sijalle 70:s.

Seuraavalla viikolla Belgiassa pelattavassa DP World Tourin kisassa ei ole mukana yhtään neljästä suomalaispelaajasta.