Mikko Korhonen: ”Puttipelini ratkaisi voiton”

Mikko Korhonen tarvitsee yhden birdien lauantaiaamuna selvitäkseen kolmannelle kierrokselle

Volvo China Openin ykköstila tuo Korhoselle paikan PGA Championshipiin ja nostaa hänet maailmanlistalla reilusti sadan ensimmäisen joukkoon.

Genzon Golf Clubilla koettiin sunnuntaina todellinen thrilleri Kiinan perinteikkäimmän ammattilaisturnauksen ratkaisunhetkillä.

Kolme lyöntiä Benjamin Hebertiä jäljessä olleet Mikko Korhonen ja Jorge Campillo ajoivat karkulaisen kiinni jo kierroksen keskivaiheilla.

Campillo käväisi neljän peräkkäisen birdien myötä  kahden lyönnin johdossa, Korhonen oli ykkösenä 15:n jälkeen, kunnes Hebert ja Campillo tekivät birdiet 16:lla.

Korhonen teki ainoana kolmikosta birdien 17:lla, mutta Hebert tasoitti puntit 18:n birkullaan Campillon jäätyä kolmanneksi.

Ratkaisu tuli ensimmäisellä uusintareiällä,  jossa Korhonen chippasi viheriön edestä 3,5 metrin päähän, Hebertin pallo valui kymmenen metrin päähän lipusta. Ranskalaisen missattua birkkuputtinsa, Korhonen käynnisti suomalaisten voittojuhlat upottamalla omansa.

Pelaajien kättelyn jälkeen 18:n viheriölle rynnänneet Kalle Samooja sekä Tapio Pulkkanen kastelivat Korhosen kuohujuomalla.

”Tunne on uskomaton, en tiedä kuinka voiton saavutin. Pikälti putterin ansiosta tänään ja muinakin päivinä. Upotin runsaasti putteja 4-7 metrin matkoilta”, Korhonen määritteli kierroksen jälkeisessä nopeassa voittajan haastattelussa.

”Voittaminen ei ole ikinä helppoa. Koko päivä oli taistelua, ja kaikki pelaajat upottivat isoja putteja”, Korhonen jatkoi.

Lähipelin lisäksi hyvin toimivat muutkin pelin osa-alueet. Voittotulos oli komea, -20 (68-69-65-66).

Nykyään Espoossa asuva Korhonen oli viikonlopun paras pelaaja pelattuaan lauantain ja sunnuntain kierrokset yhtensä 13 alle parin.

Korhonen kuittaa ykköstilastaan  433 000 euroa ja  nousee Race to Dubai-listalla 17:ksi. Maailmanlistalla hän nousee korkeammalle kuin koskaan. Riippuen myöhemmin illalla pelattavan PGA Tourin kisan tuloksista hän on sijalukujen 80-85 välissä

Kilpailu oli Korhoselle uran 168:s Euroopan kiertueella. Voitto oli uran toinen.

Kaikkiaan suomalaispelaajat ovat pystyneet voittamaan Euroopan kiertueella kahdeksan kilpailua.

Tapio Pulkkanen oli 14:s ja Kalle Samooja 55:s.

Kilpailu menee sikälikin suomalaisgolfin historiaan, että Pulkkanen johti avauspäivän jälkeen ja oli kolmannella kierroksella kärkiparissa toisen sijansa johdosta. Korhonen oli kärkikolmikossa sunnuntaina ja onnistui voittamaan kisan. Näin ”kattavasti” kotimaiset pelaajat eivät ole aiemmin onnistuneet ET:n kisassa olemaan esillä.