Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen piti asemansa kärkikymmenikön takana: ”Sain käännettyä huonon päivän hyväksi”

Mikko Korhonen on kuluvalla kaudella sijoittunut kahdesti kolmanneksi jääden molemmillla kerroilla lyönnin päähän uusinnasta

Mikko Korhonen (69-66-69,-9) on ennen viimeistä päivää kahden lyönnin päässä kärkikymmeniköstä sijalla 21:s. Jon Rahmin murennuttua kärkeen nousi hänen maanmiehensä Rafa Cabrera-Bello

Mikko Korhonen sai tehdä kovasti töitä pitääkseen asemansa Club de Campo Villa de Madridin kentällä lauantaina. Kentän etulenkki oli Korhoselle lauantaina vaikea rasti, hän teki sen aikana kaksi birdieä ja kolme bogia. Toisella puoliskolla bogeja ei tullut, birdejä kirjattiin kolme, yhteistulokseksi tuli 69,-2.

”Tänään oli vähän hankalampi päivä. Löin tiiltä erittäin hyvin koko päivän, mutta raudoissa oli toivomisen varaa. Lyönnit lähtivät oikealle aika monta kertaa.”
”Hyvä taistelu kuitenkin ja sain käännettyä huonon päivän ihan ok-päiväksi. Ei kadonnut näköyhteys hyviin sijoihin, joten huomenna vähän terävämpää tilattu.”, Korhonen pohti tiedotteessaan.

Kalle Samooja otaksui perjantain aamukierroksen jälkeen jäävänsä junasta, putoavan jatkosta. Yhteistulos 67-72,-3 riitti kuitenkin jatkoon.

Lauantain jälkeen turkulaisen fiilis oli muutaman asteen korkeammalla
”Tänään oli kyllä viikon parasta peliä. Ei ehkä ihan näkynyt tuloksessa, mutta ihan tyytyväinen saa olla, Samooja kertoi.

Hän teki kaikkiaan neljä birdieä ja yhden bogin. Enemmänkin birdiejä oli tarjolla.
”Lopussa oli muutama hyvä paikka, joita en saanut käytettyä. Liput olivat tänään aika tiukat, useasti jonkun hyllyn päällä, lähelle lyöminen oli tänään haastavaa”, hän summasi noustuaa yli 20 sijaa 43:ksi.

Jon Rahm alitti riman – Rafa Cabrera-Bellon voittamisen taito taas koetuksella

Tulostauluja kisan aikana paikan päällä ja ympäri maailman seuranneet saivat hämmästelyn aihetta Jon Rahmin esityksestä. Maailmalistan ykkönen teki kolmoselle bogeyn ja viidennelle tuplan. Lisää taakkaa hän otti kärjelle selvästi jääneenä vielä sisääntulon kahdella bogillaan.

Birdejä Rahm rakensi päivän mittaan vain neljä ja sai tuloksekseen hänen aiempaan tuloshistoriaansa tälllä kentällä shokeeraavan tuloksen 72,+1. Rahm on kuusi lyöntiä maanmiestään Rafa Cabrera-Belloa jäljessä, hänen edellään on yhteensä kahdeksan pelaajaa, joten kisan kolmannen voiton saavuttaminen vaatii sunnuntaina täydellistä omaa peliä ja kärkimiesten kompurointia.

Rahm oli kuudella ensimmäisellä kisakierroksellaan Club de Campo Villan kentällä pelannut keskiarvolla 65,33, joten lauantain tulos oli jättiyllätys.

Cabrera-Bello on kovan luokan pelimies, jonka akilleen kantapäänä läpi uran on ollut se, että  hän on viimeisellä kierroksella varsin usein antanut voittomahdollisuuden lipsua käsistään.
Maailmanlistalla hän on ollut parhaimmillaan 16:s, kokemusta on myös Ryder Cupissa pelaamisesta. Kuluvalla kaudella Cabrera-Bello on pelannut katastrofaalisen huonosti ja sijoittunut vain kerran, kauden ensimmäisessä kisassaan kymmenen joukkoon.

Korhonen lähtee viimeiseen päivään kello 12.15  Mike Lorenzo-Vera ja Wilco Nienaber seuranaan.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät finaalipäivän suorana kello 14.00-19.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa