Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen: ”Peli aukesi oikeastaan vasta kympillä”

Suomalaisilla on kova kolmikko European Tourin Etelä-Afrikan-kisassa.

Mikko Korhonen lähtee kahden kierroksen jälkeen kolmannelta sijalta Joburg Openin kolmanteen päivään. Kisan kärjessä on Tapio Pulkkanen.

Mikko Korhonen jakaa Joburg Openin kolmatta sijaa tuloksella 12 alle parin (66-65) upeasti sujuneen takaysin ansiosta. Korhonen pelasi viimeiset yhdeksän reikää upeasti viisi alle parin. Vaikka etuysillä peli hieman takelteli, bogit jäivät kokonaan pois kortista. 

”Etuysi oli aika hermostunut tänään, vähän epäröin mittojen kanssa. Peli aukesi oikeastaan vasta kympillä, kun sain hyvän seitsemänmetrisen birkun sisään”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Kisan kärjessä viilettää Tapio Pulkkanen, joka pelasi tuloksen kahdeksan alle parin. Hänen yhteistuloksensa on -14 (65-64).

”Kyllähän tossa hyvä tunnelma oli vedellessä. Totta kai on uusi tilanne olla uuden kiertueen kärkikahinoissa, mutta aikalailla sama tunne kuin viime kaudellakin! Samaa meininkiä lähden hakemaan viikonlopulle”, Pulkkanen kertoi.

Sekä Pulkkasta että Korhosta näytettiin tänään erittäin paljon suorassa kisalähetyksessä.

Kisan kakkosena on upean 61 lyönnin kierroksen tänään pelannut Intian Shubhankar Sharma (-13).

Kilpailu pelataan kahdella kentällä. Korhonen kiersi perjantaina Bushwillow-kentän. Korhonen on esiintynyt vahvasti molemmilla kentillä. Hän on tehnyt kisan aikana vasta yhden bogin.

”Viikonloppuna pelataan vain Firethorn-kenttää. Se on kentistä vähän pidempi, muuten ne ovat aika samanlaisia pelata”, Korhonen analysoi.

”Päivät on hyvin erilaisia vielä, kisarutiinia on vasta kaksi kierrosta. Nollaus vaan ja huomenna taas iloisena kehiin”, Korhonen suunnitteli.

Kilpailun kolme parasta pelaajaa saavat osallistumisoikeuden The Open Championshipiin. Kisassa on jaossa palkintorahaa 1,2 miljoonaa euroa.

Pulkkasen ja Korhosen lisäksi osille siitä pääsee myös Oliver Lindell. 19-vuotias pelaa uransa toista varsinaista European Tourin kilpailua, ja molemmissa hän on selvittänyt upeasti cutin, vaikka tänään Oliver olikin hieman tyytymätön peliinsä. Hän on yhteistuloksessa -5 (66-72) ja jakaa 35. sijaa. Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan ole vielä ehtineet pelata kierrostaan loppuun.

Kalle Samooja ei valitettavasti päässyt mukaan kahdelle viimeiselle kierrokselle. 

Tulospalvelu

European Tourin kilpailut näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa