Mikko Korhonen palaa sorvin ääreen: ”Dubain leiri antoi hyvät valmiudet keväälle”

Mikko Korhonen kävi Dubain leirillä kuukauden tauon aikana

Mikko Korhonen sijoittui edellisessä kilpailussaan Tshwane Openissa upeasti kolmannelle sijalle. Kuukauden tauon aikana Korhonen kävi viettämässä viikon Dubaissa – nyt on aika palata kisojen pariin Espanjan Avoimissa.

Mikko Korhonen on European Tourin rahalistalla parhaana suomalaisena sijalla 59. Helsinkiläinen tavoitteleekin uransa parasta kautta, joka edellyttäisi 60 parhaan joukkoon mahtumista rahalistalla. Espanjan Avoimissa jaetaan palkintorahaa 1,5 miljoonaa euroa.

”Kävin metsästämässä kisavirettä viikon harjoitusleirillä Dubaissa. Se oli hyvä pätkä ja uskon, että se palvelee hyvin kevään kisoissa. Sain myös vähän kosketusta lämpimässä pelaamiseen, kun parina päivänä lämpötila oli yli 40 astetta”, Korhonen luonnehtii treeniviikkoa.

Korhonen myöntää, että lähtökohdat ovat loistavat edellisen kisan onnistumisen myötä. Golf on itseluottamuslaji.

”Se onnistuminen antoi itseluottamuspuolelle hyvää buustia. Viimeksi olin pelannut niin tasapainoisen ja hyvän kilpailun edellisen kesän loppupuolella, joten se oli tärkeä onnistuminen”, Korhonen myöntää.

Espanjassa uransa varrella paljon aikaa viettänyt Korhonen on valmis haastamaan kärjen kilpailussa. Madridissa kelit ovat olleet kylmät ja sateiset, joten suomalaiset varmasti tuntevat olonsa kotoisaksi.

Itse kisakenttä on Korhoselle uusi tuttavuus. Tiedotteen saapuessa hän ei ollut vielä edes nähnyt kisakenttää.

”Minulla ei ole kentästä kyllä mitään mielikuvaa, mutta se selviää paikan päällä.”

Kisan suurin suosikki on Espanjan Jon Rahm. Maailmanlistan nelonen tavoittelee uransa ensimmäistä ammattilaisvoittoa kotimaastaan. Hän on pelannut käytännössä koko ammattilaisuransa USA:n puolella, vaikka on myös European Tourin jäsen. Viime vuonna hän voitti Irlannin Avoimet näytöstyyliin pari viikkoa ennen British Openia.

Korhonen lähtee kentälle viimeisten pelaajien joukossa kello 15.40 Suomen aikaa torstain avauskierroksella.