Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen loistaa lähestymisissä ja hakee oikeita puttilinjoja: ”Pitää vain luottaa siihen mitä näkee”

Mikko Korhonen ja caddie Nick Mumford saavuttivat lähes päivällleen kolme vuotta sitten Volvo China Openin voiton. KUVA: GETTY IMAGES


Mikko Korhonen (-5) lähtee kolmannelle kierrokselle British Mastersissa kello 14.30 seuranaan Paul Waring. Kisaa johtaa ensimmäistä voittoaan pääkiertueella metsästävä Hurly Long (-9).

Mikko Korhonen jakaa ennen kahta viimeistä kierrosta kymmenettä sijaa Brabazon Coursella pelattavassa kauden ensimmäisessä Englannissa pelattavassa DP World Tourin kisassa.

Hän nousi toisena päivä seitsemän sijaa upotettuaan viisi birdieputtiaan keskimäärin 3,8 metrin matkoilta.

Tilastojen valossa Korhosen putti oli vain keskinkertaista. Strokes Gained -tilastossa hän oli niukasti plussan puolella ja sijaluvulla 69.

Korhosen syömähampaan ovat muodostaneet loistavat lähestymiset, sijaluku on tilastoissa kolmas ja plussaa on kertynyt yhteensä kahden kierroksen aikana 5,88 lyöntiä.

”Mukava kenttä kyllä! Haastava ja legendaarinen. Lyöminen on ollut hyvää, sekä rautapeli että avaukset.”

”Tänään tuntui puttikin jo ihan hyvältä. Greenit ovat täällä aika vaikeita lukea. Pitää vain luottaa siihen, mitä näkee, niin reilut puolet menee oikein. Toivotaan mukavaa viikonloppua”, Korhonen kommentoi perjantain tiedotteessaan mennyttä ja tulevaa.

Välimäen kilpakumppani Saksasta kärjessä

Kisaa johtaa Saksan Hurly Long, joka on oli Sami Välimäen Saksan kiertueen kaudella (2019) suomalaiskomeetan kovin kilpakumppani.

Longin kehityskäyrä on kulkenut loivempaa linjaa, kahdella viimeisellä kaudella hän on voittanut kerran Challenge Tourilla.

Kuluvalla kaudella maailmanlistan sijoitus on parantunut sadalla (223.), eikä saksalaisen mahdollisuuksia huomattavasti rutinoituneempien kilpakumppanien keskellä kannata väheksyä.

20 ensimmäisen pelaajan joukossa suurimmalla osalla on kokemusta pääkiertueella voittamisesta. Lyönnin päässä ovat lauantain pelikaveri Richie Ramsay (-8), Thorbjørn Olesen, sekä vuoden 2019 voittaja Marcus Kinhult.

British Mastersia isännöivä Danny Willett (-6) pelasi perjantain parhaan tuloksen 65,-7.

MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Mikko Korhonen saa parikseen kolmannelle kierrokselle Paul Waringin.

British Masters käynnistää neljän kisan karsintajakson US Openiin. Kymmenen eniten pisteitä ansainnutta pääsee mukaan. Käytännössä on varmaa, että voitto tuo paikan kauden kolmanteen majoriin.

PGA Championshipin osalta tarjolla on paikkoja British Mastersissa menestyville. Kilpailun osanottajien listaa täydennetään maanantaina maailmanlistan perusteella.

Sadan joukkoon nouseminen on varmuudella tuonut viimeisten vuosien aikana paikan. Huomattavasti alhaisempikin listasijoitus voi paikan tuoda.
Edellisvuonna Kalle Samooja oli korkeimmillaan 109:s ja pääsi mukaan.

Mikko Korhonen (225.) ei nousisi voitollakaan sadan joukkoon, mutta hyvin lähelle niitä sijoja joista viimeiset osallistujat PGA Championshipiin noukitaan.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät British Mastersin suorana. Lauantain lähetysaika on 15.00-20.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa