Mikko Korhonen kahden lyönnin päässä kärjestä – taisteli voitosta samalla kentällä edellisessä Indian Openissa

Mikko Korhosella on vuoden 2019 loppureikien tapahtumista huolimatta paljon positiivisa muistikuvia New Delhi Golf & Country Clubilta. Kuva vuoden 2019 kisasta. Kuva: Getty Images

Mikko Korhosen (67,-5) edellä Indian Openissa on kovaa nousua kuluvalla kaudella tehnyt Saksan Yannik Paul (-7), sekä isäntämaan yllättäjä Honey Baisoya (-6). Kalle Samooja (+1/17 reikää) menetti otettaan kärkeen kahteen tuplabogiin.

New Delhi Golf & Country Clubin jykevällä ja vaativalla kentällä pelataan kisaa, jossa neljä kierrosta pariin pelaamalla on tuloslistalla varsin korkealla. Viidellä aiemmalla kerralla voittotulos on ollut keskimäärin -10,4.

Avauspäivän pelien oltua loppuvaiheillaan, vain 25 pelaajaa 120:sta oli alle parin.

Mikko Korhonen on kolmantena. Hän hyödynsi erinomaisesti par-viitoset, joilla teki parin lisäksi eaglen ja kaksi viidestä birdiestään. Bogeja kierrokseen mahtui myös kaksi.

Huomionarvoista on se, että kun kisa edellisen kerran pelattiin (2019) Korhonen oli neljä reikää ennen loppua voittotaistossa. Tuplabogey ja muiden kärkimiesten pelaaminen alle parin, pudottivat Korhosen kymmenenneksi. Tämä oli Korhosen toiseksi paras saavutus kaudella, jolla hän voitti pari kuukautta myöhemmin Volvo China Openin.

Mikko Korhosen tuloskunto on ollut viimeisten kymmenen kisan aikana poikkeuksellisen heikkoa. Hän on karsiutunut kahdeksan kertaa kymmenestä. Toisaalta kaksi parasta kisaa tuottivat edellisvuoden puolella sijaluvut kahdeksas ja 11:s.

Korhosen toistaiseksi viimeisestä voitosta Kiinassa on aikaa pian kolme vuotta. Tämän jakson aikana hän on sijoittunut pääkiertueella kahdesti kolmanneksi, yhteensä yhdeksän kertaa kärkikymmenikköön.

Indian Openin kärkeen nousi myrskytuulen lailla viimeiset kymmenen reikää seitsemän alle pelannut Yannik Paul (-7).

28-vuotias saksalalnen on ennen kolmea viimeistä kierrosta ylivoimainen suosikki. Hän ansaitsi tulokaskaudellaan 2022 DP World Tourilla yli miljoona euroa ja voitti Mallorcan kisan. Edellisviikolla hän oli toinen Thaimaassa

Kalle Samooja teki vuoden 2019 kisassa hole-in-onen viimeisellä kierroksella.Tuolloin hänen avauspäivän tuloksensa (75,+3) ei paljoa lupaillut, mutta turkulainen nousi lopulta vain kuuden lyönnin päähän voittaja Stephen Gallagherista ja oli 18:s.