Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen johtaa Portugal Mastersia!

Mikko Korhonen loisti avauskierroksella Portugalissa.

Mikko Korhonen pitää jalan kaasulla Portugalissa. Lauantain äärimmäisen tärkeällä kierroksella Korhonen oli itse varmuus ja tehokkuss yhdistettynä. Kylmähermoisuuden ilmentymänä TV-ruudussa jatkuvasti esiintynyt Korhonen ei juuri hetkahtanut kameroita takoessaan tauluun peräti kahdeksan birdietä. Hän lähtee viimeiseen päivään kärkiryhmässä – todennäköisesti kilpailun jaetussa johdossa.

Mikko Korhonen oli mailojensa kanssa sujut osuen päivän aikana 17 kertaa viheriöön ja 13 kertaa väylään. Kahdeksan birdien lisäksi Korhonen kerkesi ottaa kaksi kertaa kolme puttia, joista toinen toi korttiin bogin ja toinen parin. Näistäkin huolimatta Korhonen oli päivän toiseksi paras pelaaja kentällä paukuttaessaan tuloksen 64 (-7) ja siirtyen kisassa yhteistulokseen -18. Hän lähtee jo tätä kirjoittaessa (19.30) käytännössä varmasti kärkiparissa tai ryhmässä sunnuntaihin yhdessä Anders Hansenin (-18) kanssa, joka pelasi päivän parhaan (62, -9).

Korhonen aloitti lauantain kierroksensa tekemällä birdiet toiselle ja kolmannelle reiälle. Erityisesti kolmosen birdie oli kova, sillä väylä oli yksi kentän vaikeimmista. Kolmen putin bogi tuli vitosen birdien jälkeen kuudennelle väylälle, jonka hän kuittasi heti perään tekemällä birdien vaikealle seiskalle.

Takaysillä Mikko paukutti ”perus” neljä birdietä väylillä 11, 13, 15 ja 17. Ainoastaan 13 birdie tuli pidemmältä matkalta, muut olivat enemmän tai vähemmän todella selkeitä birdiepaikkoja. Samaan aikaan kisan kärkiryhmällä oli haastavaa, eikä irtiottoja nähty Andy Sullivanilta, eikä Padraig Harringtoniltakaan, kenellä oli oma hetkensä.

Harrington (-17/17) on lyönnin päässä Korhosta ja Anders Hansenia. Harringtonin kanssa samassa tuloksessa lyönnin päässä on Andy Sullivan (-17) ennen viimeistä reikää.  Paul Lawrie ja Chris Paisley löytyvät jakamasta viidettä sijaa kaksi lyöntiä kärkeä perässä.

Huomenna voi olla se päivä kun jo toinen Mikko nostaa voittajan pyttyä European Tourilla. Korhonen on tosin nostanut pystiä European Tourin karsinnoissa, joten voittaminen European Tourin organisaation kilpailussa on miehelle tuttua! #ForTheWin

Etsi luettavaa